Linda Liukas UNESCO:n huippuasiantuntijaryhmään

24.9.2019 15:59Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Linda Liukkaan uudet Love Letters for Computers -opetusmateriaalit tekevät ohjelmoinnin opiskelusta hauskaa. Kuva: Mellakka Management.

Lastenkirjailija ja ohjelmoija Linda Liukas on valittu yhdeksi UNESCO:n uuden asiantuntijatyöryhmän edustajaksi. Työryhmä koostuu yhteensä 12 eri alojen asiantuntijasta ympäri maailmaa. Linda Liukas on vastikään julkaissut uudet ohjelmoinnin kansainväliset opetusmateriaalit Love Letters for Computers.

Kansainvälisesti tunnettu ohjelmoinnin opetuksen pioneeri Linda Liukas on valittu yhdeksi Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede-, ja kulttuurijärjestön (UNESCO) High Level Reflection Group -asiantuntijatyöryhmän jäseneksi. Ryhmään on Liukkaan lisäksi kutsuttu muun muassa entinen lapsisotilas, nykyinen rauhanaktivisti Mohamed Sidibay, Senegalin entinen pääministeri Aminata Touré sekä Venäjän tiedeakatemian puheenjohtaja Alexander Sergeev.

Liukas tunnetaan kansainvälisesti muun muassa opettajille suunnatusta Hello Ruby -kirjasarjasta, joka tuo tietotekniikan ja ohjelmoinnin opiskeluun uudenlaisen leikkisän näkökulman. Neljästä kirjasta koostuvaa sarjaa on käännetty yhteensä jo 28 maahan.

Viimeisimpänä projektinaan Linda Liukas on kehittänyt uuden Love Letters for Computers -Youtube-sarjan sekä kattavat opetusmateriaalit ala-asteikäisten opettajille, jotta tietotekniikan oppiminen olisi kiinnostavampaa ja ennen kaikkea hauskaa. Videot ja materiaalit ovat visuaalisia, opettavaisia ja ilmaisia.

Share: