Lehtien tarvepainatuskioski sai palkinnon

8.1.2014 09:27Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Meganews Magazines -lehtikioski on saanut arvostetun Swedish Business Model Challenger of the Year -palkinnon vuoden 2013 Cordial Business Awardseissa. Innovatiivisessa lehtiautomaattiratkaisussa hyödynnetään Ricohin tuotantotulostusteknologiaa.

Ricohin mukaan Meganews on maailman ensimmäinen tarvepainatuslehtikioski. Se painaa asiakkaan ostaman lehden yksittäiskappaleen odottaessa. Lehti on asiakkaan kädessä kahdessa minuutissa. Idean isä on ruotsalainen journalisti Lars Adaktusson, joka kehitti konseptin yhdessä veljensä Hansin kanssa.

Palkitsemiskriteereissä todettiin, että Meganewsin innovatiivinen liiketoimintamalli mullistaa perinteisen jakelutavan erittäin haastavassa tilanteessa olevalla lehtialalla. Lehtikustantamojen jakelu- ja palautuskustannusten lisäksi uusi toimintamalli säästää myös ympäristöä vähentämällä kuljetustarvetta.

Meganews-lehtikioskeja löytyy tällä hetkellä muun muassa Tukholman Mood-kauppakeskuksesta ja Göteborgin Landvetter-lentokentältä. Lehtikioskeja tullaan näkemään pian ruotsalaisissa hotelleissa, päivittäistavarakaupoissa, sairaaloissa ja ostoskeskuksissa.

Kuvassa Meganews Magazines-lehtikioski.

Share: