LED UV iskee monikäyttöisyydellä ja hinnalla

15.2.2018 07:41Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Monikerroksiset ja kaksipuoleiset tulosteet yleistyvät. Niiden tulostamiseen UV-tekniikka on käytännössä ainoa toimiva ratkaisu, sanoo Signcomin Samuli Vuorenhela. Kuvat: Reino Lantto.

Mimakin uudet LED UV -suurkuvatulostimet valloittavat markkinoita monikäyttöisyydellä ja edullisilla kustannuksilla. Signcom esittelee Sign, Print & Pack -messuilla maaliskuussa suuren määrän näitä iskurilaitteitaan, joita on myyty Suomessakin jo 14 muutamassa kuukaudessa.

Mimakin UCJV-sarjan tulostimet ovat tärkein lanseeraus yrityksen historiassa, sanoo niitä Suomessa edustavan Signcom Oy:n toimitusjohtaja Samuli Vuorenhela. Niiden kysyntä on yllättänyt valmistajankin, ja Eurooppaan menee koneita yli 100 kuussa.

– Tämä sarja on luonut uuden hintaluokan UV-tulostimen, jonka hankintahinta on samalla viivalla muiden rullatulostimien kanssa. Käyttökustannukset ovat pienet ja ominaisuudet suuret, Vuorenhela sanoo.

Laitesarja kilpailee suosittujen lateksi- ja liuotintulostimien kanssa. LED UV -tulostimien etuja ovat Vuorenhelan mukaan uudet voimakkaat ja venyvät värit sekä vakiokoonpanossa oleva valkoinen väri, jolle on yhä enemmän kysyntää.

– Lasirakentaminen ja ikkunamainonta lisäävät ultrakirkkaiden materiaalien ja valkoisen värin kysyntää. Myös monikerroksiset ja kaksipuoleiset tulosteet yleistyvät ja näiden tulostamiseen UV-tekniikka on käytännössä ainoa toimiva ratkaisu.

Kiire on kaikilla ja toimitusajat lyhenevät. Tulosteiden kuivatus ja erillinen jälkikäsittely ovat aikaa vieviä työvaiheita. Mimakin UCJV-sarjan -koneissa on online-leikkuu, joka tunnistaa työt viivakoodin perusteella. Koska UV-väripinta on heti kuiva ja leikkuu tapahtuu samassa koneessa, tulee toisesta päästä ulos toimitusvalmiita töitä.

Signcomin osastolla on esillä kaikkiaan seitsemän tulostinta. Uusi UCJV 300-160-malli on nyt ensi kertaa esillä messuilla Suomessa. Myös Mimakin liuotintulostimet ja suuriformaattiset UV LED -tasokoneet ovat messuilla näytillä.

Uusien esinetulostimien laaja tulostusala sekä tulostus paksuille materiaaleille mahdollistavat hyvin monipuolisten tulostuspintojen käytön, kertoo Samuli Vuorenhela.

Kuvaa myös paitaan ja esineisiin

Mimaki on vahva peluri myös esinetulostimien markkinoilla. Esillä on UJF-3042 MKIII-tulostin, jonka A3 koon tulostusala sekä tulostus jopa 150 mm paksuille materiaaleille mahdollistavat hyvin monipuolisten tulostuspintojen, kuten metallin, erilaisten muovin ja puun yms. käytön. Esinetulostimia on ostettu paljon eri teollisuuden aloille.

Mimaki on tuonut markkinoille samaa tekniikkaa hyödyntävän ICC-profiloitavan 3D-tulostimen, mutta se ei ole vielä messuilla esillä. Vuorenhelan mukaan yritys tulee kuitenkin panostamaan 3D-myyntiin ja palkkaa sitä varten henkilökuntaa.

Suurkuvatulostimilla tulostetaan paljon myös mainostekstiiliä, mutta teollisempi tekstiilitulostus vaatii omia laitteita. Mimakilla on niitäkin, ja juuri esiteltiin järeä tuotantokone Tiger 1800B.

Teippauskilpailut vetävät väkeä

Signcom on Hexiksen edustaja Suomessa ja mukana messujen teippausesittelyissä. Hexiksen osastolla on luvassa runsaasti uusia materiaaleja ja asiantuntijoita.

Vuorenhela uskoo, että ensi kertaa Suomessa järjestettävät Hexiksen teippauskilpailut vetävät väkeä. Nyrkkeilykehässä on neljä The Battle-telinettä, joilla on finaalit molempina päivinä. Molempien päivien voittajille on kunnian ja maineen lisäksi jaossa erinomaiset palkinnot.

Reino Lantto

Lue lisää Sign, Print & Pack -messuista ja rekisteröidy messuille osoitteessa sipp.fi.

Share: