Lasten lehtikone tutustuttaa lehdentekoon

28.1.2019 09:58Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Aikakausmedia on julkaissut digitaalisen Lasten lehtikoneen, joka toimii verkossa.

Aikakausmedian uusi oppimateriaali tutustuttaa lapset lehdentekoon. Hankkeessa yhdistyvät mediakasvatus ja musiikki. Lapset voivat tehdä päiväkodissa oman printtilehden digitaalisen Lasten lehtikoneen avulla.

Aikakausmedia on julkaissut digitaalisen Lasten lehtikoneen, jolla lapset voivat tehdä päiväkodissa oman lehden. Ohjelman kaveriksi päiväkodit saavat painetun harjoituslehtisen. Oppimateriaalissa lehden tekemiseen tutustutaan kahden eläinhahmon, Lyyti Kynäsen ja Seppo Sanasen, kanssa.

– Vastaamme tällä päiväkotien tarpeeseen. Valtakunnallisessa varhaiskasvatussuunnitelmassa mediakasvatus on vahvasti mukana, mutta alle kouluikäisille ja etenkin pienimmille lapsille on vielä melko vähän mediakasvatusvälineitä tarjolla, Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija Piia Matikainen sanoo.

Ydinajatuksena on yhdistää digitaaliset mediataidot ja perinteinen media. Oppimateriaalin avulla voi tutkia mediaa ja ympäristöä, tuottaa sisältöä itse sekä harjoitella mielipiteen ilmaisua sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Osana oppimateriaalia julkaistaan laulu, jonka avulla mediakasvatusta voi toteuttaa musiikin keinoin.

Yksi tavoite on tasavertaisuuden edistäminen. Matikaisen mukaan kaikilla lapsilla ei ole kokemusta kotiin kannetusta lehdestä, eikä joka kodissa ole digitaalista lukulaitettakaan.

Printtilehden tekeminen mahdollistaa lasten tekemän mediasisällön tarkastelemisen kotona laitteista riippumatta sekä edistää sellaista päiväkodin ja kodin välistä viestintää, jossa lapset ovat aktiivisessa roolissa.

Share: