Kypäräpakkaus palkittiin fleksopainokilpailussa

25.10.2018 08:12Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Palkittu painotyö on Stora Enson ja Flexolahden yhdessä toteuttama Kemppi Gamma GTH3 – raitisilmahitsauskypärän pakkaus. Kuva: Stora Enso.

Suomalainen pakkausosaaminen on palkittu kansainvälisellä ja arvostetulla Flexo Tech International Print & Innovations Awards palkinnolla. Palkittu painotyö on Stora Enson ja Flexolahden yhdessä toteuttama Kemppi Gamma GTH3 – raitisilmahitsauskypärän pakkaus.

Vaativa painatus osallistui Corrugated post-print (E and F flute) -sarjaan. Voiton arvoa nostaa kilpailun korkean tason lisäksi se, että kyseessä on ainoa voitto Pohjoismaihin tämän vuoden kilpailussa.

Tuomaristo kiitteli erinomaista kohdistustarkkuutta poikkeuksellisen isokokoisessa työssä, repron korkeata laatua sekä painatuksen värinhallintaa kaikilla osa-alueilla.

– Työ on näyttävyydestään huolimatta toteutettu nelivärisarjalla ilman PMS-värejä, hyödyntäen Flexolahden Flat Top Dot -teknologiaa ja uusimpia HD-rastereita. Tehosteena käytettiin Stora Enson haptista erikoislakkaa. Painotyössä on paljon tummaa kompaktipintaa, mutta vastapainona vaaleaa pintaa häiveineen. Tämä vaatii teknisessä mielessä pienen rasteripisteen hallintaa, mutta myös hyvää värinsiirtoa, jotta tummat alueet eivät jää reikäisiksi. Pienehköt negatekstit taas asettavat painajan ammattitaidon, sekä laattaprosessin tarkkuudelle omat vaatimuksensa, kertoo reprotyön tehnyt Juha Vilen Flexolahdelta.

Flexolahti on osallistunut kilpailuun kaiken kaikkiaan kuudella työllä, ja viisi kertaa se on voittanut sarjansa ensimmäisen palkinnon.

– Korkea laatu on tulos pitkäjänteisestä kehitystyöstä, jota ajaa eteenpäin halu auttaa asiakkaita tekemään maailman parhaita pakkauksia, sanoo Flexolahden toimitusjohtaja Kai Tornikoski.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone