Kustantajat tarjoavat maksuttomia digimateriaaleja

9.4.2020 10:13Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Otava tarjoaa koronaviruksen vuoksi digitaalisia opetusmateriaaleja opettajille veloituksetta. Kuva: Otava.

Suomalaiset oppikirjakustantajat ovat päättäneet avata perusopetuksen digimateriaaleja maksuttomasti saataville kevään 2020 ajaksi opettajien ja oppilaiden työskentelyn turvaamiseksi poikkeustilanteessa. Myös aikakauslehtien kustantajat tarjoavat ilmaisia lukuoikeuksia lähes 70 aikakauslehteen Aikakauslehtiviikon aikana.

Oppikirjakustantajien tarjouksella on merkittävä taloudellinen vaikutus. Se on arvoltaan yli 10 miljoonaa euroa ja noin 15 prosenttia koko perusopetuksen oppimateriaalimarkkinasta.

– Meille laadukkaan oppimateriaalin turvaaminen myös tässä poikkeustilanteessa on tärkeää. Oppimateriaalin laatu ja monipuolisuus on olennainen osa opettajien tärkeän työn tukemista. Isotkin muutokset on helpompi selättää, kun perusta on kunnossa, johtaja Sakari Laiho Suomen Kustannusyhdistyksestä kuvaa tilannetta.

Laajasti käytössä oleva etäopetus on Laihon mukaan nyt ensimmäinen todellinen tulikaste myös digitaalisille oppimateriaaleille. Monet kunnat olivat jo ennen kriisiä ottaneet digimateriaaleja käyttöönsä, mutta nyt niiden käytöstä on tullut arkipäivää suurella määrällä oppilaita. Digimateriaalit toimivat etäopetuksessa hyvin, ja opettajan on helppo valvoa niiden käyttöä.

Digilehtiä luettavaksi Aikakauslehtiviikolla
Aikakauslehtiviikkoa vietetään osana valtakunnallista Lukuviikkoa 20. – 26.4. Teemaviikko nostaa esiin aikakauslehtien monipuolisia sisältöjä, tutustuttaa lukijoita uusiin lehtiin ja tukee lasten ja nuorten lukutaidon kehittymistä.

Alkuperäisestä, myös kirjastoille suunnatusta Aikakauslehtiviikon ohjelmasta poiketen suunnitellut oppimateriaalit painottuvat nyt digitaalisiin etätehtäviin. Viikon aikana Aikakausmedian jäsenkustantajat ja -julkaisijat tarjoavat lukuoikeudet lähes 70 aikakauslehteen. Lehtiä voit lukea 20.4. alkaen osoitteessa www.aikakauslehtiviikko.fi, ja niitä voi vapaasti hyödyntää opetuksessa.

Share: