Kotkamillsin kartongissa suojausinnovaatio

2.8.2016 08:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kotkamillsin uusi kartonkikone on päässyt tuotantoon. Kuva Kotkamills.
Kotkamillsin uusi kartonkikone on päässyt tuotantoon. Kuva Kotkamills.

Kotkamillsin uusi kuluttajapakkauskartonkeja valmistava kartonkikone KK2 on aloittanut tuotantonsa Kotkassa. Kone on yhtiön mukaan maailman ensimmäinen kartonkikone, jolla suojakerrokset on mahdollista lisätä suoraan kartonkiin sen valmistuksen yhteydessä konelinjalla.

Koneella valmistettava suojakerroskartonki on mahdollista kierrättää normaalin keräyspaperin kanssa, koska se ei sisällä muovia. Uudella kartonkikoneella valmistettavien taivekartonkien tuoteperhe on nimeltään AEGLE ja ruokatarjoilukartonkien tuoteryhmää kutsutaan nimellä ISLA.

– Kiinnostus uusia ympäristöystävällisiä tuotteitamme kohtaan on ollut valtavaa. Uuden koneemme tuotteet tarjoavat paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia kartonginjalostajille, tunnettujen brändien omistajille sekä pakkaussuunnittelijoille. Yksi koneen eritysominaisuuksista on mahdollisuus valmistaa silkkimattapintaista kartonkia, jota käyttämällä tuotteiden pakkaukset saadaan todella erottumaan edukseen, sanoo Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

Kotkamillsin uuden koneen tuotantokapasiteetti on 400 000 tonnia kartonkia vuodessa. Investoinnin arvo on ollut noin 170 miljoonaa euroa. Sähkön ja veden kulutus vähenee tehtaalla merkittävästi aiempaan aikakauslehtipaperituotantoon verrattuna. Esimerkiksi kemikuumahierteen valmistuksessa kuluva vesimäärä pienenee lähes puoleen.

Share: