Kotkamills lanseeraa suojakerroskartongin

1.3.2018 08:18Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: Kotkamills.

Kotkamills kertoo kehittämänsä muovittoman Aegle Barrier Light -kartongin olevan valmis markkinoille. Tuote sopii esimerkiksi pikaruokaketjujen pakkaustarpeisiin. Kotkassa sijaitsevalla tehtaalla pystytään valmistamaan vuodessa jopa 400 000 tonnia kartonkia.

Kotkamillsin muovitonta kartonkia tekevän koneen tuotantokapasiteetti on tiedotteen mukaan maailman suurin. Uusi pakkauskartonki on sopiva pakkausmateriaali muun muassa pikaruokaketjujen pakkaustarpeisiin. Tuote soveltuu myös muiden rasvaisten ruoka-aineiden pakkaamiseen.

Aegle Barrier Light on yhtiön mukaan käyttövalmis tuote, joka ei tarvitse erillistä lisäsuojakäsittelyä. Tuote ei myöskään sisällä yleisesti käytettyjä ja helposti ruokaan siirtyviä haitallisia fluorokemikaaleja tai vahoja, jotka ovat potentiaalisesti haitallisia terveydelle ja välittyvät helposti ruokaan.

– Kiinnostus kehittämäämme tuotetta kohtaan on ollut erittäin suurta ympäri maailmaa. Nyt kun tuote on valmis, odotamme sen löytävän nopeasti markkinoille. Me pystymme vastaamaan tällaiseen suureen kysyntään välittömästi, toimitusjohtaja Markku Hämäläinen toteaa.

Uutta laminaattipaperikonetta suunnitellaan

Kotkamills on Ylen uutisen mukaan aloittanut selvitykset uuden paperikoneen rakentamiseksi Kotkaan. Yhtiö haluaa näin turvata tytäryhtiönsä Kotkamills Absorbex Oy:n laminaattipaperituotannon.

– Meillä on ongelmana se, että tuotantokapasiteetti ei läheskään riitä laminaattipaperin kasvavaan kysyntään. Olemme saaneet siitä runsaasti kritiikkiä. Näihin pyyntöihin haluamme nyt vastata, Hämäläinen sanoo.

Tavoitteena myös korvata Stora Enson Imatran tehtailla suljettavan paperikone 7:n laminaattipaperituotanto. Kotkamills on vuokrannut konetta vuodesta 2010 lähtien, jolloin Kotkamills irtautui Stora Ensosta. Vuokrasopimus päättyy vuodenvaihteessa.

Kotkamills on yksi maailman suurimmista laminaattipaperin valmistajista. Sillä on Imatralla sijaitsevan vuokrakoneen lisäksi yksi oma laminaattipaperikone, joka tekee laminaattipaperia noin 165 000 tonnia vuodessa.

Share: