Korkeasaaren bussi sai eläimellisen ilmeen

11.1.2019 08:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Korkeasaaren teipattuja busseja. Kuvat: Grano.

Autoteippauksilla saadaan aikaan suorastaan hätkähdyttäviä ilmeitä. Grano on toteuttanut uudet eläimelliset ilmeet kaikkiin kolmeen Helsingin Korkeasaareen liikennöivään HSL:n linjan 16 bussiin.

Korkeasaaren eläimet liikkuvat nyt Helsingin kaduilla.  Esimerkiksi yli kaksimetrisen lapinpöllön tuijotus on vaikuttava näky.

– Uudistimme alkuvuodesta visuaalisen ilmeemme yhdessä GUT Studion kanssa. Sen jälkeen oli luontevaa uudistaa myös Korkeasaareen kulkevien bussien teippaukset. Isot kuvat, joissa eläin katsoo kohti, antavat jo esimakua eläintarhavierailusta. On upea tunne, kun villieläin ottaa kontaktia juuri sinuun, sanoo Korkeasaaren graafinen suunnittelija Aki Kotkas.

Bussien teippaus tehtiin yhteistyössä Granon kanssa. Bussit on teipattu ikkunan läpinäkyviä kalvoja lukuun ottamatta PVC-vapaalla kalvolla.

– Yhteistyökumppanin valinnassa päädyimme Granoon, sillä heiltä löytyi jo tarjousvaiheessa innostusta miettiä meille sopivia vaihtoehtoja niin materiaalien valinnassa kuin muussakin suunnittelussa. Bussiteippaus tehdään pariksi vuodeksi, joten meille on tärkeää, että materiaalit ovat paitsi kestäviä, myös mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Ilahduimme, kun kuulimme, että PVC-muoville on vaihtoehto. Toivottavasti tämä luo suunnan muillekin ekologisemmille painomateriaaleille, Kotkas jatkaa.

Ajoneuvojen yliteippauksissa Granolla on käytössä myös PVC-vapaat tulostuskalvot. Nämä ympäristöystävällisemmät yliteippauskalvot on valmistettu osittain biopohjaisista raaka-aineista, jotka voidaan kierrättää käytön jälkeen.

Share: