Korkean volyymin inkjet valtaa alaa offsetilta

28.11.2018 08:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Hollantilainen painotalo Zalsman on tilannut Euroopan ensimmäisen Ricoh Pro VC70000 -painokoneen. Kolme vuotta sitten yritys hankki Pro VC60000 -koneen. Kuva: Ricoh.

Korkean volyymin mustesuihkupainaminen lisääntyy ja valtaa alaa offsetpainamiselta. Uudet nopeat mustesuihkupainokoneet soveltuvat yhä paremmin monipuoliseen kaupalliseen painamiseen.

Korkean volyymin mustesuihkupainaminen on otettu laajasti käyttöön transaktiotulostamisessa, suoramarkkinointituotteissa ja kirjojen painamisessa. IT Strategies -yrityksen mukaan inkjet on nyt valloittanut noin 20 % offsetpainamisen markkinoista.

Mustesuihkupainamiselle on nyt avautumassa uusi suuri kasvumarkkina muussa kaupallisessa painamisessa, sanoo Eef de Ridder, joka on Ricoh Europen kaupallisen ja teollisen painamisen ryhmän johtaja.

– Korkean volyymin mustesuihkupainamisen laitteiden myynti on vuoden 2016 pienen taantuman jälkeen päässyt taas vauhtiin ja tulostettujen sivujen määrä kasvoi 12 % vuonna 2017. Tällä sektorilla on paljon kasvumahdollisuuksia, de Ridder sanoo.

Ridderin mukaan Ricohin uusi nopea mustesuihkupainokone Pro VC70000 mahdollistaa entistä laajemmin tavallisten offsetpapereiden käytön digitaalisessa painamisessa. Koneessa on uusi patentoitu kuivausjärjestelmä, joka estää paperin rypistymisen silloin, kun työn väripeitto on suuri. Entistä ohuempia papereita voidaan käyttää, ja painolaatu on korkeatasoinen.

Ricohin uudet värit mahdollistavat painamisen ilman esikäsittelyä suoraan päällystetyille offsetpapereille. Tuotantovauhti on kasvanut 150 metriin minuutissa, joka on lähes 12 000 kaksipuolista B2-koon arkkia tunnissa. Resoluutio on korkeimmillaan 1200 x 1200 dpi:tä kaikilla eri paperilaaduilla. Konetta esitellään ensi kertaa Hunkeler Innovationdays 2019 -tapahtumassa helmikuussa Sveitsissä.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: