Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kohokuvioituja tapetteja suurkuvatulostimella

30.1.2024 08:52Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Dimensen kohokuviotekniikka perustuu tulostimeen ja erityisiin tarvikkeisiin. Kuva: Roland.

Suurkuvatulostimia ja leikkureita valmistava Roland DG on laajentanut valikoimaansa Dimensen suurkuvatulostimilla. Niillä voidaan tiedotteen mukaan tehdä kohokuvioituja tapetteja ja muita tulosteita yhdessä tuotantoprosessissa.

Dimense on liettualainen yritys, joka on kehittänyt tekniikan kohokuvioitujen tulosteiden tekemiseen suurkuvatulostimella. Roland osti heinäkuussa 2023 enemmistön yrityksen osakkeista. Nyt Roland lanseeraa Dimensen kehittämää tekniikkaa maailmanlaajuisesti.

Dimensen tekniikka sisältää Dimensor S inkjet-tulostimen sekä aineet, joilla kohopainatus saadaan aikaa tulosteen pinnassa. Tulostamisen jälkeen tulostetta kuumennetaan laitteeseen sisältyvällä lämmittimellä. Se saa aikaan kohokuvioiden muodostumisen pintaan.

Dimense on kehittänyt tulostamisessa tarvittavat aineet sekä sarjan PVC-vapaita tulostusmateriaaleja. Käytetyt CMYK-värit ovat vesipohjaisia värejä. Tapetteja voidaan käyttää turvallisesti sisätiloissa. Valikoimaan sisältyy myös tekstiilien painamiseen soveltuvia materiaaleja.

– On sanottu, että vähemmän kuin 5 % tapeteista painetaan digitaalisesti ja tämän osuuden odotetaan kasvavan nopeasti. Kaupallisissa tiloissa on kasvava tarve tarjota asiakkaille unohtumattomia kokemuksia. Digitaaliset painoratkaisut tulevat olemaan yhä suuremmassa roolissa tässä sisustamisessa, sanoo Tony Miller, joka johtaa Roland DG:n globaalia myyntiä ja markkinointia.

Array
Share: