Kodak nostaa painolevyjen hintoja

22.9.2017 10:02Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: Bitpress/Kodak.

Alumiinin ja muiden raaka-aineiden hintojen jyrkkä nousu on saanut myös Kodakin nostamaan offsetpainolevyjen hintoja koko maailmassa. Kodak tiedottaa, että hinnat tulevat nousemaan 9 %.

Kodak kertoo, että viimeisen 12 kuukauden aikana yhtiö on pystynyt ottamaan vastaan merkittävän nousun painolevyjen materiaalien nousussa. Alumiinin, kemikaalien ja pakkausten hinta on noussut. Nyt kuitenkin kustannusten nousu on niin merkittävää, että levyjen hintaa on pakko nostaa.

– Painolevyjen markkinoilla kilpaillaan sekä tekniikalla että hinnalla. Niillä ei ole tilaa jatkuvalle materiaalikustannusten nousulla ilman että nostamatta omia hintojamme, sanoo Brad Kruchten, president, Print Systems Division, Kodak.

Kodakin mukaan hinnat tulevat nousemaan vähiten uusimmissa ja teknisesti kehittyneimmissä tuotteissa.

Myös Fujifilm Europe on ilmoittanut nostavansa offset-painolevyjensä hintaa alumiinin jatkuvan hintojen nousun takia.

Fujifilm nosti levyjen hintaa syyskuun alusta lähtien enimmillään 10 %. Hintoja nousun suuruus riippuu paikallisen markkinan tilanteesta. Yhtiön mukaan viimeisen 12 kuukauden aikana alumiiniraaka-aineen hinta on noussut yli 20 %. Se on levyjen pääasiallinen materiaali, ja hintoja joudutaan nostamaan siitä huolimatta, että kustannusvaikutusta on hillitty tuotannon tehokkuutta parantamalla.

Muut suuret levyjen valmistajat ovat nekin kustannuspaineessa. Agfa mainitsi osavuosikatsauksessaan, että offset-painolevyissä on ”yleisesti kilpailupaineita”.

Share: