Kirje tavoittaa hyvin poikkeusoloissa

27.4.2020 09:11Uutiset » Tuotteet ja palvelut
THL:n koronakirje on jaettu lähes kaikkiin kotitalouksiin. Kuva: THL.

Koteihin jaettava kirje tavoittaa hyvin kansalaiset poikkeusoloissa. THL:n koronakirje on jaettu lähes kaikkiin kotitalouksiin. Suoraviestintä kirjeellä, kortilla tai esitteellä voi olla kriisioloissa myös tehokas yritysviestinnän väline.

THL päätti maaliskuussa koronakirjeen lähettämisestä kaikille kotitalouksille. Lähes kaikki kotitaloudet ovat nyt saaneet kirjeen THL:n mukaan. Kansalaiskirje sisältää saatekirjeen sekä kolme koronavirukseen liittyvää ohjetta.

Kaikki kirjeessä oleva materiaali on sekä suomeksi että ruotsiksi. Saamelaisalueille jaettavassa kirjeessä ohjeet ovat myös saamenkielillä. Lisäksi kansalaiskirje on THL:n verkkosivuilla suomen ja ruotsin lisäksi 16 eri kielellä sekä videoina suomalaisella ja suomenruotsalaisella viittomakielellä.

Tampere tiedotti ikäihmisille

Myös Tampereen kaupunki on lähettänyt koronakirjeen kaikille 70 vuotta täyttäneille tamperelaisille ja oriveteläisille. Tarkoituksena oli tavoittaa ikäihmiset, kertoa heille vallitsevasta tilanteesta ja informoida heitä kohderyhmän hyvin tavoittavalla tavalla mm. oleellisista kaupungin puhelinnumeroista. Kirjeen mukana lähti kattavat vastaukset kaupunkilaisilta tulleisiin kysymyksiin ja kolmannen sektorin toimijan tuottamat kotijumppaohjeet.

Grano oli mukana tässä Tampereen nopean viestinnän hankkeessa, joka oli yrityksen mukaan loistava esimerkki poikkeustilaviestinnän nopeudesta, kohderyhmän tavoitettavuuden ymmärryksestä ja sisällön monipuolisuudesta. Perinteinen kirje voi välittää samaan aikaan sekä informaatiota että viestin siitä, miten jokainen kaupunkilainen on yhtä tärkeä.

Kampanjoille löytyy toteuttajia

Granon mukaan perinteinen suoraviestintä sopii erityisen hyvin koronapandemian aiheuttamaan poikkeustilaan. Sen avulla voi saavuttaa kohderyhmän omalla viestillä niin fyysisin kuin digitaalisin julkaisuin. Grano suunnittelee suoraviesteille tarvittaessa graafisen ilmeen, auttaa löytämään kohderyhmän yhteystiedot ja tarvittaessa toimittaa kirjeen postilaatikkoon saakka.

Myös monet muut suoramarkkinointitalot, kuten Hansaprint, Mailhouse ja Suomen Suoramarkkinointi, voivat toteuttaa isojakin jakeluita kotitalouksille ja yrityksille.

Reino Lantto

Share: