Kirjan kansi kertoo lisää mobiilisti

26.10.2017 08:07Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva Akateemisen mobiilisovelluksesta. Kuva: CGI.

IT-palveluyhtiö CGI ja Akateeminen Kirjakauppa kehittävät uudenlaista asiakaskokemusta kirjallisuuden ystäville. Helsingin Kirjamessuilla esiteltävä mobiilisovellus tunnistaa asiakkaan valitseman kirjan ja tuo teokseen liittyvät lisätiedot ja -materiaalit puhelimessa tutkittavaksi.

– Kirjanystävät kohtaavat lukemista etsiessään huikean määrän erilaisia vaihtoehtoja. Kirjan hankkiminen pelkän kansitekstin perusteella voi tuntua vaikealta. CGI kehitti meille idean ja sovelluksen, jossa kansi onkin avain digitaaliseen lisätietoon ostopäätöksen helpottamiseksi, kertoo Akateemisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Anne Kariniemi.

Helsingin Kirjamessuilla 26.–29.10. Akateemisen osastolla yleisön testattavana oleva mobiilisovellus tunnistaa kirjan pilvi- ja kuvatunnistusteknologiaa hyödyntäen, kun asiakas näyttää kirjan kannen puhelimelleen.

Tunnistetusta kirjasta avautuu asiakkaan puhelimeen näkymä Akateemisen verkkokauppaan, jossa voi tutustua tarkempiin tuotetietoihin ja muun muassa kirjan saamiin vertaisarvosteluihin, jotka ovat tärkeä osa ostopäästöstä. Tunnistuksen yhteydessä kirjan voi skannata omalle lukulistalleen. Jos kiinnostavan kirjan kohtaa muualla kuin kirjakaupassa, kuvatusta ja tunnistetusta kirjasta saadaan näkyviin myös tieto hinnasta ja lähimmästä myymälästä, missä tuote on heti saatavilla.

Share: