Kirjamyynti hyvässä kasvuvauhdissa

12.11.2018 09:07Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Risto Siilasmaan Paranoidi optimisti kiilasi tietokirjojen kakkoseksi myynnissä heti ilmestyttyään. Kirja kertoo Nokian vaiheista.

Kirjojen myynti kasvaa hyvää vauhtia tänä vuonna. Jo ennen vuoden tärkeimmän myyntisesongin alkamista kirjamyynti oli kasvanut suurimmassa kirjakaupoissa tammi-syyskuussa 3,5 % edelliseen vuoteen verrattuna. Kirjamyynti sujui hyvin myös Helsingin Kirjamessuilla.

Kirjakauppaliiton tiedotteen mukaan tietokirjallisuuden myynti on kasvanut viime vuoden vastaavasta ajankohdasta noin 4 %, ja lasten- ja nuortenkirjallisuus on löytänyt lukijansa myös tänä vuonna (+12 %). Kaunokirjallisuuden myynti sen sijaan on laskenut viime vuoden vastaavasta ajankohdasta kymmenen prosenttia. Vuoden loppuun mennessä kaunokirjallisuuden kokonaismyynnin ennustetaan vielä nousevan, sillä parhaimmillaan isänpäivä ja joulumyynti kattavat noin 40 % kaunokirjojen koko vuoden kirjakauppamyynnistä.

Kirjakauppaliiton tilaston kattaa Akateemisen Kirjakaupan, Adlibriksen ja Suomalaisen Kirjakaupan myynnin. Tilastossa ei erotella painettujen ja sähköisten kirjojen kuten e-kirjojen ja äänikirjojen myyntiä. Sähköisiä kirjoja myyvät myös muut verkkokaupat kuten Elisa Kirja ja  Ellibs.

Helsingin Kirjamessuilla arvioitiin myydyn kappaleina noin puoli miljoonaa kirjaa.

Isänpäivä käynnisti vuoden tärkeimmän myyntisesongin kirjakaupoissa ja tietokirjallisuus on perinteisesti ollut suosittua isänpäiväkaupassa. Mitä Suomi lukee -listan kärjessä tietokirjallisuudessa pysyi lokakuussakin Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen. Risto Siilasmaan Paranoidi optimisti kiilasi kakkoseksi heti ilmestyttyään.

Share: