Kiinnostavasta typografiasta syntyi julistesarja

29.6.2016 09:49Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Typografia-juliste. Kuvaaja Susanna Vento. Kuvan käsittely Werklig.
Typografia-juliste. Kuvaaja Susanna Vento. Kuvan käsittely Werklig.

Taidemuseo EMMA:n Rut Bryk -näyttelyn inspiraatiosta syntynyt typografia on kiehtonut monia näyttelyvieraita. Siksi se haluttiin toteuttaa omana julistesarjana.

Designtoimisto Werklig suunnitteli EMMA – Espoon modernin taiteen museon Rut Bryk  / Taikalaatikko -näyttelylle oman typografian. Rut Brykin taiteen inspiraatiosta syntynyt typografia on kiehtonut monia näyttelyvieraita ja siksi se haluttiin toteuttaa omana julistesarjana.

– Huomasimme, että näyttelyn avajaisissa ihmiset kuvauttivat itseään kirjainten edessä. Ne kiehtoivat yleisöä. Ajattelimme, että tehdään EMMAn kanssa näistä kirjaimista julisteita rajoitettu erä, kertoo Werkligin tuottaja Tiina Latva.

– Rut Brykin kaltaiset taiteilijat ovat meille ja monille muille designereille loputon inspiraation lähde. Kodit ovat täynnä taide- ja muotoiluhistoriaamme astioista huonekaluihin ja tekstiileihin. Originaaleina ja uusina tulkintoina muotokielestä ja eri teemoista. Sinne joukkoon, vaihtoehdoksi Keep calm -julisteelle, haluamme tuoda nämä kepeät ja kesäiset kirjainjulisteet, jatkaa Latva.

Share: