Kierrätyspapereihin uusia vaihtoehtoja

5.6.2019 11:09Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Mondin Nautilus on saatavilla sekä arkkeina että rullina. Kuva: Mondi.

Kierrätyskuidusta valmistettujen painopaperien valikoima laajenee ja myös supistuu samanaikaisesti. Antalis alkaa tarjota Euroopassa ja Suomessa Mondin kierrätyspaperia ja ruotsalainen Lessebo Paper on kehittänyt uuden kierrätyspaperivaihtoehdon. Arjowigginsin kierrätyspapereita on poistumassa markkinoilta.

Antalis ja paperinvalmistaja Mondi ovat julkistaneet yhteistyösopimuksen graafisten papereiden Mondi NAUTILUS -valikoiman jakelusta EMEA-alueella. Valikoima koostuu sataprosenttisesti kierrätyskuidusta tehdyistä päällystämättömistä papereista, joista Suomen markkinoille tulee luonnonvalkoinen NAUTILUS Classic. Se on Blue Angel -sertifioitu tuote, jolla on aitoa kierrätyksen tuntua väriskaalassa.

Mondin tuote on premium-laatua ja soveltuu sekä mustavalko- että väripainamiseen. Paperia on testattu Xeroxin, Canonin, Konica Minoltan, Ricohin ja Kodakin koneilla.

Ruotsalainen paperitehdas Lessebo Paper on lanseerannut kokonaan uuden Lessebo Recycled -paperin. Se on valmistettu sataprosenttisesti kierrätyskuidusta. Paperi on yrityksen mukaan tarkoitettu niille asiakkaille, jotka haluavat käyttää kierrätyskuitua mutta vaativat myös premium-laatua. Paperi on päällystämätöntä ja sitä tarjotaan aluksi kahtena valkoisena sävynä.

Antaliksen tiedotteen mukaan kierrätyspapereiden kysyntä on kasvanut jatkuvasti kahden viime vuoden aikana. Antaliksen mukaan Arjowiggins Graphicin kierrätyspapereiden poistuessa markkinoilta asiakkaille täytyi löytää uusia vaihtoehtoja. Mondin papereista uskotaan tulevan markkinajohtajia päällystämättömien kierrätyspapereiden segmentissä.

Arjowigginsin Cocoon ja Cyclus olivat suosittuja kierrätyspapereita. Niitä valmistanut Bessé-sur-Brayé -tehdas meni konkurssiin keväällä.

Share: