Keskisuomalainen laajentaa tutkimusliiketoimintaa

27.6.2018 14:54Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Vesa-Pekka Kangaskorpi panostaa tutkimukseen. Kuva: Keskisuomalainen/Taina Ristikivi.

Keskisuomalainen Oyj on ostanut markkina- ja mielipidetutkimuksia tekevän IroResearch Oy:n osakekannan. Yrityskauppa tuo merkittävän lisän konsernin liiketoimintaan.

IROResearch Oy:n liikevaihto oli vuonna 2017 3,5 Me ja yhtiön kannattavuus on tiedotteen mukaan erinomaisella tasolla. Yritys työllistää lähes sata henkilöä, joista 21 on kokoaikaisia.

–Keskisuomalainen Oyj rakentaa yrityskaupalla digitaalisuutta hyödyntävän liiketoimintakokonaisuuden markkinointitutkimuksesta. IROResearch on alansa arvostettu lippulaivayritys, jonka asiakaskunnassa on useita johtavia suomalaisyrityksiä ja yhtiön henkilökunta muodostuu alansa huippuammattilaisista. Tarkoituksenamme on viedä tutkimustoimintamme ja IROResearch Oy seuraavalle tasolle, toteaa Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

IROResearch Oy on perustettu 1990. Viime vuonna tutkimusyhtiö toteutti yli 500 tutkimusprojektia. Konsernissa on jo entuudestaan toinen tutkimusyhtiö, vaaligallupeista ja markkinatutkimuksista tunnettu Tietoykkönen Oy.

Yrityskauppa jatkaa Keskisuomalainen-konsernin kasvustrategiaa.

–Kasvamme perinteisen printtiliiketoiminnan lisäksi synergisille toimialoille. Erityisesti haemme kasvua digitaalisesta liiketoiminnasta, Kangaskorpi sanoo.

Share: