Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Katulehti Iso Numero ilmestynyt 10 vuotta

11.10.2021 08:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Ison Numeron juhlanumeron kansi ja aukeama. Kuva: Iso Numero.

Kaduilla myytävä aikakauslehti Iso Numero täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta ja sen kunniaksi lokakuun alussa kaduille lähti myyntiin tuplakokoinen lehti. Lehden myyjät ovat tiedotteen mukaan ansainneet näiden vuosien aikana yhteensä reilusti yli miljoona euroa.

Juhlanumerossa on kaksin verroin luettavaa ja mukana on myös muisteloita vuosien varrelta. Juhlan kunniaksi lehden 60. numero esittelee uudistetun ulkoasun, ja sen kannessa poseeraa taiteilija Pertti Kurikka pukeutuneena alter egokseen Kalevi Helvetiksi.

Iso Numero on kaduilla myytävä aikakauslehti, joka tarjoaa asunnottomille ja vähävaraisille mahdollisuuden tulojen ansaitsemiseen. Lehteä saa myydä kuka tahansa taustasta riippumatta. Myyjä pitää itsellään puolet kansihinnasta. Lehden voi ostaa myös verkosta. Lehteä kustantaa Isot Tekijät ry.

Kuukausittain ilmestyvän lehden 5 000 tuhannen lehden painos myydään pääosin Uudenmaan kuntien alueella.

Vuonna 2020 Iso Numero tarjosi toimeentulon lähteen yli 280 hengelle. Myyjät ovat ansainneet kymmenen vuoden aikana reilusti yli miljoona euroa tuloja. Monet myyjistä ovat olleet mukana vuosia, kuten lähes kymmenen vuotta lehteä myynyt romanialainen Traian Ghetu.

Yksi Ison Numeron pitkäaikaisista myyjistä, Traian Ghetu ja toimitusjohtaja Janne Hukka. Kuva: Iso Numero.
Share: