Kalevalle automaatiojärjestelmä lehtipainokoneeseen

17.5.2018 09:43Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuvassa vasemmalta Erwin van Rossem (QIPC), Juho Rankinen (Kaleva) ja Juha Kankainen (JK Automation). Kuva: QIPC.

Kaleva Oy tilasi hollantilaisen Q.I.Press Controls -yhtiön automaatiojärjestelmän Oulun manroland-painokoneeseen. Toimitettava IDS-3D-järjestelmä sisältää värin ja veden säädön lisäksi nelivärirekistereiden suljetun säädön.  Toimitukseen kuuluu myös ns. älykäs esiasettelu.

Järjestelmä mittaa ja kontrolloi automaattisesti manroland COLORMAN Autoprint -painokoneen kosteutta ja värirekisteriä. Kaleva käyttää nyt ensimmäistä kertaa QIPC:n järjestelmää. Yritys tutustui ennen investointia IDS-3D-järjestelmän referensseihin, mm. Alma Manun Tampereen painotaloon.

– Vierailut painotaloissa olivat paras tae siitä, että järjestelmä toimii kuten on luvattu. Meillä on suuria odotuksia investoinnin suhteen, sanoo Kalevan tekninen johtaja Juho Rankinen.

Järjestelmä sisältää kosteuden hallinnan ja älykkään esiasettelun (smart presetting). Kosteuden hallintajärjestelmä vastaa värin ja veden käytön hallinnasta. Esiasettelu takaa sen, että väriasetukset ovat oikeassa asennossa heti painamisen käynnistyessä. Järjestelmät vähentävät hukkaa ja jätettä painamisessa.

Kalevan painokoneeseen asennetaan yhteensä kahdeksan IDS-3D kameraa. Järjestelmä on täydessä käytössä kesällä 2018.

Share: