Kalevala Koru laajentaa 3D-tuotantoaan

9.11.2016 09:35Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: Kalevala Koru.
Kuva: Kalevala Koru.

Suomalaisen koruteollisuuden ikoni, Kalevala Koru, on hyödyntänyt 3D-tulostamista suunnittelussaan ja tuotannossaan vuosikymmeniä. Nyt yritys investoi toiseen Canonin 3D-tulostimeen, muotoilee uusia älykoruja ja tarjoaa 3D-tulostuspalveluja myös talon ulkopuolelle.

Kalevala Koru on 3D-tulostamisen ja digitaalisen käsityön edelläkävijä. Teknologian suurin hyöty korutuotannossa tiivistyy suunnittelun ja muotoilun vapauteen sekä modernin valmistustekniikan tuomiin mahdollisuuksiin.

– 3D-tulostamisella voidaan saavuttaa monimutkaisempia muotoja ja ohuempia seinämärakenteita kuin perinteisillä tekniikoilla. Tänä päivänä kultasepänalalla 3D-tulostamista hyödyntävätkin meidän lisäksemme ainakin Cartier ja muutamat muut innovatiiviset koruvalmistajat, kertoo 3D-mallintamiseen erikoistunut Kalevala Korun kultaseppämestari Miikka Westman.

Kalevala Koru lähti mukaan 3D-tulostamiseen jo vuonna 1998, tavoitteenaan tiivistää korujen tuotekehitysaikaa. Uudella teknologialla saavutettiin tuloksia ja tuotekehitysaika lyheni joidenkin tuotteiden osalta yhdeksästä kuukaudesta kolmeen kuukauteen. Nykyään uuden korumallin valmistamiseen kuluu edelleen muutama kuukausi, mutta entistä monimutkaisempia tuotteita tehdään vuositasolla jopa sata. Viisi vuotta sitten 3D-tulostuksen hyödyntäminen laajeni luontevasti tuotekehityksestä tuotantoon.

Canon toimitti Kalevala Korulle elokuussa uuden ProJet® MJP 3600W -sarjan 3D-vahatulostimen ja vastasi laitteen asennuksesta ja käyttöönotosta.

– Uusi laite saatiin Canonin kanssa käyttökuntoon ripeästi ja koska meillä oli jo saman sarjan toinen laite, hyppäsimme palvelukokonaisuuteen kuuluvan käyttökoulutuksen yli ja pääsimme heti hyödyntämään koneen tuomaa lisäkapasiteettiä, tiivistää Westman.

Investointipäätöstä edelsi Westmanin mukaan kuitenkin tarkka pohdinta sekä eri laitteiden ja tulostustekniikoiden vertailu.

Älytuotteiden lisäksi Kalevala Koru on tuonut äskettäin markkinoille myös yrityksille tarjottavat 3D-palvelut.

– 3D-kapasiteettimme kasvu mahdollisti täysin uuden palvelumallin aloittamisen. Mietimme kyllä jo aikaisemmin, että missä olemme erityisen hyviä ja miten voimme kehittää liiketoimintamme entisestään. Silloin syntyi idea 3D-mallintamisen ja 3D-tulostuspalveluiden tarjoamista myös talon ulkopuolelle. Nyt yritykset voivat hyödyntää korkealuokkaista mallinnusosaamistamme ja tilata itselleen esimerkiksi 3D-tiedostojen pohjalta valettuja tuotteita tai osia, Westman sanoo.

Share: