Kaksi EMMAn kirjaa kauneimpien joukossa

16.3.2018 09:10Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Aukeama EMMAn Olafur Eliasson – Pentagonal Landscapes -kirjasta. Kuva: Antti Huittinen.

Vuoden 2017 kauneimpien kirjojen kokoelmaan on valittu kaksi taidemuseo EMMAn kirjaa. Suomen kirjataiteen komitea valitsi kokoelmaan 25 kirjaa. Teokset palkittiin Kirjataiteen kaunis kirja -kunniakirjalla.

Palkintolautakunta perusteli Tiina Penttilän (EMMA) toimittamaa Ernst Mether-Borgström -julkaisun valintaa painottaen graafinen suunnittelijan, Milla Rissasen (EMMA) työtä.

Tony Eräpuron (Kuudes) suunnittelema Olafur Eliasson – Pentagonal Landscapes taas sai palkintolaitakunnalta kiitosta näyttelyn hengen tuomisesta julkaisuun.

Vuoden kauneimmaksi kirjaksi Kaisa ja Christoffer Lekan teoksen Imperfect (Absolute Truth Press). Vuoden kauneimman kirjan graafisen suunnittelun teki Christoffer Leka. Kilpailuraati perustelee valintaansa näin:

“Kauniiseen laatikkoon suljettu kirja aukeaa sivu kerrallaan, hitaasti ja vähän vaivalloisesti. Kukin sivu on avattava veitsellä, mikä korostaa matkanteon vaivalloisuutta ja hidastaa lukemista tarkoituksella.”

Kirjataiteen onnistuneimmat kannet -kunniakirjalla palkittiin kahdeksan kirjaa.

Suomen kirjataiteen komitealle lähetettiin arvioitavaksi 182 kirjaa. Pääosa kisaan lähetetyistä kirjoista tuli ammattikustantajilta, mutta sen lisäksi myös monilta muilta tahoilta: museoilta, säätiöiltä, oppilaitoksilta ja yksityisiltä henkilöiltä. Palkituissa kirjoissa oli edustettuna harvinaisen moni kustantaja.

Vuoden kauneimmat kirjat osallistuvat Best Book Design from all over the World -kilpailuun ja kiertävät näyttelyissä Suomessa ja kolmessa Euroopan maassa. Teokset ovat myös esillä Leipzigin kirjamessuilla vuosittain. Kilpailun järjestämistä tukee Suomen Messusäätiö.

Kauneimmat kirjat -tiedot ja listat.

Share: