Jujo Thermal investoi uuteen pakkausmateriaaliin

16.9.2019 08:30Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Shieldplus tuotesarja soveltuu joustopakkausten valmistamiseen. Kuva: Jujo Thermal.

Jujo Thermal investoi noin 5 miljoonaa euroa kierrätettävän ja biohajoavan Shieldplus-pakkausmateriaalin teollisen tuotannon käynnistämiseen Kauttualla. Paperipohjaisella materiaalilla voidaan korvata muovia ja alumiinia.

Investointi kohdistuu laitteiston ja laaduntarkkailun kehittämiseen tuotesarjan tuotannon käynnistämiseksi. Investoinnin määrän arvioidaan olevan noin 5 miljoonaa euroa. Investointiprojektin tavoitteena on valmistua kesäkuussa 2020, jolloin käynnistetään teollinen tuotanto.

Shieldplus tuotesarjan tuotteet ovat tiedotteen mukaan vastuullinen vaihtoehto elintarvikkeiden joustopakkauksiin. Tuotteet on valmistettu paperipohjaisesta materiaalista, jolla on erinomaiset suojaominaisuudet happea, kosteutta sekä tuoksuja vastaan. Täysin kierrätettävä ja biohajoava materiaali koostuu puupohjaisista kuiduista, ja se on päällystetty vesipohjaisella suojapäällysteellä (barrier-päällysteellä). Materiaali tarjoaa vaihtoehdon elintarvikkeiden joustopakkauksien alumiinisille tai muovisille suojakalvoille.

Uusi erikoispaperi perustuu Jujo Thermalin emoyhtiö Nippon Paper Industriesin teknologiainnovaatioon. Jujo Thermalista tulee Nippon Paper Group -konsernissa tuotesarjan valmistuksen Euroopan tukikohta.

Share: