Joululehdet kuuluvat jouluun viettoon

23.12.2020 07:28Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Joululehtiä aletaan suunnitella A-lehdissä jo vuotta ennen niiden julkaisua. Kuva: A-lehdet.

Joulu on monille ihmisille vuoden tärkeimpiä, ellei tärkein juhla. Jouluihmisille jouluun kuuluu myös joululehti. Sillä on oma paikkansa, vaikka muutkin mediat tuottavat joulutietoa laajasti. A-lehdet on saanut hyvää palautetta syksyllä ensimmäistä kertaa ilmestyneestä 100 ideaa jouluun -lehdestä.

– Lehti oli suunnattu esijouluttajille, jotka ovat jo syyskuussa ihan täpinöissään lähestyvästä joulusta. Runsas myönteinen palaute kertoo siitä, että joulua odotetaan kiihkeästi ja sen parissa halutaan viettää yhä enemmän aikaa, kertoo A-lehtien joululehtien päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma.

Nevaluoma on Avotakan, Meidän mökin sekä Kaikkien aikojen joulu – ja Kaikkien aikojen jouluherkut -lehtien päätoimittaja. Hän siirtyi tehtävään kuusi vuotta sitten työskenneltyään kuusi vuotta Glorian kodin päätoimittajana. Häntä on haastateltu Aikakausmedian Tunne tekijät-artikkelisarjassa.

Kaikkien aikojen joulu -lehtiä aletaan suunnitella jo vuotta ennen julkaisua. Lehtien kodikas nostalgia ja juhlava kimallus tarjoavat lukijalle lämpöä epävarmassa maailmassa.

Marraskuun alussa A-lehtien asumisen toimituksessa järjestetään suuri joulukokous. Pöydällä ovat uunituoreet numerot Kaikkien aikojen joulu – ja Kaikkien aikojen jouluherkut -lehdistä.

– Kokoonnumme tonttulakit päässä, juomme glögiä, jouluilemme ja fiilistelemme lehtien ääressä. Alamme miettiä, mitä tarjoamme lukijoille ensi vuonna, sanoo Nevaluoma.

Tämän vuoden joulutrendit

Kaikkien aikojen jouluherkut -lehden mukaan rämän vuoden jouluruokatrendejä ovat vohvelit, erilaiset piparkakkurakennelmat, moniväriset joululeivät ja ruisjoulutortut.

Siinä missä Jouluherkut-lehdessä kokeillaan uusia asioita, Kaikkien aikojen joulu on nostalgisempi. Mukana on silti aina jotain uutta: tänä vuonna esimerkiksi pinkki joulukoti, persikanvärinen joulutähti ja krysanteemeista tehty joulukimppu. Tee itse -lahjajutussa askarrellaan trendikkäitä tuoksupusseja ja kynttilöitä.

A-lehtien joululehtien päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoman mukaan lehtien kodikas nostalgia ja juhlava kimallus tarjoavat lukijalle lämpöä epävarmassa maailmassa. Kuva: Aikakausmedia/Antti Vettenranta.
Share: