Joulukortista syntyy 44 000 variaatiota

19.12.2016 08:48Uutiset » Tuotteet ja palvelut

iggesund-joulukortti

Metsäyhtiö Iggesund Paperboard on jälleen tehnyt kiinnostavan joulukortin. Tänä vuonna kortissa on lumihiutaleita, joista voi muodostaa 44 000 erilaista variaatiota. Kortit on toteutettu Highconin laserstanssilla.

Kortti koostuu seitsemästä stanssatusta kortista, joissa on molemmilla puolilla eri kuvio. Näitä 14 kuviota voidaan sitten yhdistää eri variaatioiksi. Kortit on painettu 359 gramman Invercote Metalprint -kartongille. Painatuksessa on käytetty metallifoliolle painettuja syaanin sävyjä.

Kortin suunnitteli saksalainen designer Peter Dahmen. Hän on usein käyttänyt töissään digitaalista viimeistelyä yhteistyössä Highconin kanssa.

– Digitaalinen viimeistely on jännittävä alue, ja tämä kortti on yksi monimutkaisimmista joita olen tehnyt. Teoriassa kortti olisi voitu tehty myös perinteisellä stanssilla, mutta se olisi tullut paljon kalliimmaksi, Dahmen sanoo.

Iggesund käyttää joka vuosi innovatiivisia ratkaisuja joulukorttinsa teossa. Tarkoituksena on näyttää mitä kaikkea kartongilla voi tehdä.

Share: