Jospakin pakkaus voitti WorldStar-kilpailun

20.5.2019 08:20Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Jospakista WorldStar- ja Sustainability Award -palkintoja olivat vastaanottamassa toimitusjohtaja Tarja Heikkilä (oik.), Taneli Mero ja Katja Viitala. Vasemmalla World Packaging Organisationin johtaja Pierre Pienaar. Kuva: Pakkausyhdistys.

Jospakin kartonkivuoka voi kehua olevansa maailman paras, sillä se on voittanut maailmaan parhaan pakkauksen palkinnon. Pakkaus voitti ruokapakkausten sarjassa ja lisäksi se voitti kestävän kehityksen palkinnon. Kartonkivuoka sisältää 85 % vähemmän muovia kuin vastaava perinteinen vuoka.

WorldStar on vuosittainen WPO:n järjestämä kilpailu, jossa palkitaan parhaita ja innovatiivisimpia pakkauksia. Sustainability Award on yksi kilpailun erikoiskategorioista, jonka voittajaksi oli Jospakin lisäksi ehdolla virvoitusjuomajätti Coca-Colan kokonaan kierrätettävästä muovista valmistettu mehupakkaus sekä paperi- ja pakkausyhtiö Mondin kierrätettävä pakkauspussi.

Kilpailuun osallistuneen Jospak-vuoan käyttäjä on Pouttu, joka on suunnitellut pakkauspainatuksen. Kuva: Jospak.

”Meille tämän kilpailun voittaminen on suuri kunnia ja osoitus pakkauksemme ympäristöystävällisyydestä. Menestys tässä kilpailussa auttaa meitä tekemään pakkausratkaisuamme tunnetuksi kansainvälisillä markkinoilla, joihin tähtäämme. Meidän ratkaisussa ruokaa suojaava muovi voidaan irrottaa helposti kartongista ja molemmat materiaalit voidaan kierrättää helposti”, sanoo Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä.

Kilpailuun osallistuneen vuoan käyttäjä on Pouttu, joka on suunnitellut pakkauspainatuksen.

Suomeen matkaa ennätykselliset neljä WorldStar-palkintoa, kun kilpailun tuomaristo äänesti Jospakin, Sulapacin, Adara Pakkauksen ja DS Smithin pakkausratkaisut WordStarin arvoisiksi.

Adara Pakkaus voitti WorldStarin Kotkamillsille suunnittelemallaan kartonkikuppien keräyssäiliöllä, johon käytön jälkeen laitetut juomakupit pinoutuvat. Säiliö kuppeineen voidaan lajitella sellaisenaan kartonkikeräykseen.

DS Smithin Suomen PackRight Centre -suunnitteluyksikössä kehitetty, Refresco Finland Oy:lle suunniteltu juomapakkauksien kuljetuspakkaus palkittiin myös WorldStarilla. Kierrätyskuidusta valmistettu aaltopahvinen kuljetuspakkaus kuluttaa vähemmän materiaalia, suojaa nestepakkaukset kuljetuksen aikana ja on kierrätettävissä. Lavalle sijoitettu kuljetuspakkaus voidaan sijoittaa sellaisenaan suoraan myymälään.

Sulapacin kehittämä, muovia korvaava, puukomposiitista valmistettu pakkaus sai myös WorldStarin. Kilpailuun osallistunut pakkaus on suunniteltu Kultakeskus Oy:n Kohinoor-korujen pakkaamiseen, mutta se on samankaltainen kuin yrityksen kosmetiikan pakkaukseen tarkoitettu rasia. Ominaisuuksiltaan, kestävyydeltään ja tuotannoltaan purkki on samankaltainen muovisen pakkausmateriaalin kanssa.

Suomalaiset pakkausalan toimijat pääsevät mukaan maailman parhaiden pakkausten kilpailuun ottamalla ensin osaa Pohjoismaiseen ScanStar-kilpailuun. Siinä palkitut pakkaukset saavat osallistumisoikeuden WorldStariin.

Share: