Jakelun turvaaminen huolettaa sanomalehtiä

9.11.2015 08:24Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: UPM Paper.
Kuva: UPM Paper.

Paikallislehtien ja kaupunkilehtien jakelua ja koko liiketoimintaa haittaa tällä hetkellä suuresti Postin uusi Postinen-mainosnippu. Tämä tuotiin esille Suurilla lehtipäivillä, jotka yhdistivät ensimmäistä kertaa Sanomalehtien Liiton Paikallislehtipäivät ja Kaupunkilehtipäivän.

Päiville kokoontui yli 200 kaupunkilehtien ja paikallislehtien edustajaa eri puolilta maata. Sanomalehtien Liiton hallituksen puheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi uskoo laadukkaiden paikallislehtien ja kaupunkilehtien elinvoimaan.

– Nämä ovat lehtiä, jotka ovat erityisen läheisiä ja hyödyllisiä lukijoilleen. Paikallisuus ja oman alueen ihmisten tuntemus ovat valttimme, ja niihin meidän pitää satsata ja luottaa.
Kangaskorpi kritisoi sitä, että Posti kieltäytyy jakamasta osoitteettomia uutislehtiä niinä kahtena päivänä viikossa, jotka on varattu mainosnipulle. Muinakin päivinä jakeluun pääsevien tuotteiden määrä on rajoitettu. Lehtien ilmestymisen turvaamisen pitäisi olla myös valtion jakeluyhtiön intressissä, Kangaskorpi huomautti.

Päivillä valittiin parhaat kaupunkilehdet ja paikallislehdet. Joensuussa ilmestyvä Karjalan Heili on vuoden 2015 paras kaupunkilehti. Tuomariston mukaan Karjalan Heili on hyväntuulinen kaupunkilehti, jonka jutuissa on tunnetta. Kaupunkilehtikilpailussa toiseksi sijoittui espoolainen Länsiväylä ja kolmanneksi Uusi Rovaniemi.

Liiton Paikallislehtikilpailussa eri sarjojen voittajat olivat Uutis-Jousi, Ylä-Satakunta, Raahen Seutu ja Västra Nyland.

Share: