Iscent teki miljoonakaupat turvapainatustekniikasta

6.6.2018 08:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Iscent esitteli Anuga-messuilla metalloituja painopintoja. Kuva:Iscent.

Startup-yhtiö Iscent Oy on solminut miljoonakaupat saksalaisen printtimedian ja pakkausalan yrityksen kanssa. Sopimukseen sisältyy nano- ja mikrorakenteita tuottavan hybridituotantokoneen toimitus sekä teknologialisenssi.

Iscent kehittää brändien tuotesuojaukseen ja erottuvuuteen liittyviä kustannustehokkaita ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja. Saksalaisen yrityksen kanssa tehty sopimus sisältää nano- ja mikrorakenteita tuottavan hybridituotantokoneen toimituksen. Kaupan arvon moninkertaistaa teknologialisenssi, joka tuottaa liikevaihtoa Iscent Oy:lle tulevina vuosina. Vuonna 2016 Iscent solmi ensimmäisen turvapainatuksiin tähtäävän teknologiasopimuksen Etelä-Koreaan.

Yritys perustettiin vuonna 2011 kaupallistamaan VTT:n kehittämää innovaatiota, jolla vastataan kiertotalouden ja tuotesuojan asettamiin haasteisiin rullalta rullalle painoteknisin keinoin. Teknologia pohjautuu optiseen grafiikkaan, jossa värimaailma luodaan ilman mitään tuotteeseen lisättävää materiaalia, kuten painovärejä tai -lakkoja.

Iscentin teknologia on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta. Uusista tuotesovelluksista neuvotellaan toimitusjohtaja Jaakko Raukolan mukaan mm. Etelä-Koreassa, Espanjassa, Portugalissa, Itävallassa ja USA:ssa. Myös Venäjällä on kysyntää. Nyt yritys hakee lisärahoitusta vauhdittamaan kansainvälistä kasvua.

– Pakkausmarkkina on kasvava. Tuoteväärennöksiä estäviä tekniikoita tarvitaan lisää ja ”Zero Waste” -kiertotalous haastaa kansainvälisiä isoja toimijoita etsimään kustannustehokkaita ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja. Meillä on tarjota niitä, sanoo Raukola.

Share: