Irrotettavia tarroja myös UV-mustesuihkulla

13.11.2015 09:07Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Selecta käyttää juoma-automaateissaan Stafix-tarroja.
Selecta käyttää juoma-automaateissaan Stafix-tarroja.

Suomalainen Stafix-yhtiö on kehittänyt UV-mustesuihkutulostukseen sopivan rullamateriaalin. Sen avulla voidaan valmistajan mukaan tehdä kustannustehokkaasti monikäyttöisiä irrotettavia ja uudelleen kiinnitettäviä tarroja.

Stafix toi vuonna 2014 markkinoille Stafix Grip Eco-Solvent -materiaalin, joka on suunniteltu erityisesti Eco-Solvent-tulostimille. Vastaavaa tuotetta on toivottu UV mustesuihkutulostimille.

Uusi tuote on valmistajan mukaan kustannustehokkaampi suurivolyymisissa suurkokotulostustöissä, koska ne toteutetaan usein UV-inkjet-tulostimilla. Myös aiempaa pidempi 100 metrin rullapituus alentaa kustannuksia pitkissä tulostussarjoissa. Materiaalia on saatavana valkoisena ja kirkkaana.

– Uuden tuotteen tärkeimmät edut ovat sen tuotanto- ja kustannustehokkuus. Tuotantokustannusten alentamiseksi kalvoa on ohennettu vähän. Kalvossa ei myöskään ole paksua primeria, sillä UV-inkjet-tulostus ei vaadi raskasta imukykyistä pinnoitetta. Lisäksi paksumpi taustakalvo helpottaa tarrakalvon irrottamista sekä jälkikäsittelyä, kuten ritsausta ja stanssausta. Erityiseen silikonikerrokseen perustuva tartuntamekanismi on sama molemmissa tuotteissa, kertoo Stafixin toimitusjohtaja José Ayala.

Share: