Iltalehti aloittaa tilattavan digipalvelun

12.3.2021 09:18Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Iltalehti ja Ilta-Sanomat ovat olleet suosituimpia uutislähteitä verkossa, ja tähän saakka ilmaisia. Nyt tilanne on muuttumassa, kun Alma Mediaan kuuluva Iltalehti lanseerasi uuden lisäpalvelun, tilattavan Iltalehti Plus -tuotteen. Plus-tilaajat saavat käyttöönsä päivittäin artikkelit, jotka on tarkoitettu vain tilaajille.

Sanomalehdissä vain tilaajille tarkoitetut uutiset ja digitaaliset maksulliset tilaukset ovat jo arkipäivää. Muualla Pohjoismaissa myös iltapäivälehdet ovat jo pitempään tarjonneet lukijoille myös tilattavia, maksullisia plus- ja premium-tuotteita. Iltapäivälehtien tuloista yhä suurempi osa tulee verkon mainosmyynnistä, kun printtilehtien levikki ja mainostulot ovat laskeneet.

Iltalehden lukijoille maksuton sisältö verkossa säilyy ennallaan tiedotteen mukaan. Sitä tuotetaan median mainosmyyntituloilla.

– Olemme panostaneet nopean uutisoinnin ohella yhä syvällisempiin yhteiskunnallisiin analyyseihin, tutkivaan journalismiin, ihmisten elämää helpottavaan palvelujournalismiin ja tietysti koskettavien tarinoiden kertomiseen. Haluamme jatkaa tätä työtä ja journalismin kehittämistä ja uskomme, että se on myös sisältöä, josta suomalaiset ovat valmiita maksamaan, Iltalehden vastaava päätoimittaja Perttu Kauppinen sanoo.

Iltalehteä lukee digissä ja printissä joka viikko noin 3,1 miljoonaa suomalaista KMT 2020 -tutkimuksen mukaan. Painetun lehden lukijamäärä on noin 240 000. Ilta-Sanomien luvut ovat samaa luokkaa.

Reino Lantto

Share: