Huhtamäki laajentaa tuotantoaan Euroopassa

7.1.2016 09:01Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Huhtamäki valmistaa Pohjois-Irlannissa mm. kanamunapakkauksia.
Huhtamäki valmistaa Pohjois-Irlannissa mm. kanamunapakkauksia.

Ruoka- ja juomapakkauksiin keskittyvä Huhtamäki laajentaa tuotantoaan Euroopassa. Yhtiö ostaa joustopakkausten valmistajan Tšekistä, laajentaa kuitupakkausten tuotantoa Pohjois-Irlannissa ja investoi tarjoilupakkauksiin Isossa-Britanniassa.

Huhtamäki Oyj:n tytäryhtiö on sopinut ostavansa FIOMO-yhtiön, yksityisomistuksessa olevan joustopakkauskalvojen ja etikettien valmistajan Tšekin tasavallassa. Hankittavan liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2014 oli noin 21 milj. euroa ja yhtiöllä on noin 120 työntekijää Prahan alueella sijaitsevassa tuotantolaitoksessaan.

Yritysostolla Huhtamäki laajentaa joustopakkausten valmistustaan Itä-Eurooppaan ja pystyy tiedotteen mukaan tarjoamaan joustavasti pienempien tuotantoerien korkealuokkaisia offset-painotuotteita eurooppalaisille asiakkailleen.

Osana kasvustrategiaansa Huhtamäki investoi uuteen tuotantokapasiteettiin Lurganissa, Pohjois-Irlannissa sijaitsevalla kuitupakkaustehtaallaan. Investointi on arvoltaan noin 5 miljoonaa puntaa. Uudet koneet otetaan käyttöön vuoden 2016 alkupuolella.

Huhtamäki tekee myös huomattavan laajennus- ja kehittämisinvestoinnin Gosportissa, Isossa-Britanniassa sijaitsevalla tarjoilupakkaustehtaallaan. Investointi on arvoltaan noin 7 miljoonaa puntaa ja se käsittää nykyisen tehtaan tuotanto- ja varastotilojen laajennuksen. Laajennuksen nykyisen tehtaan välittömässä läheisyydessä arvioidaan valmistuvan maaliskuussa 2017.

Share: