Hufvudstadsbladet panostaa mobiilisovelluksiin

27.1.2020 14:08Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Hbl:n aiempi mobiilisovellus 365 muutetaan tilaajille tarkoitetuksi näköislehtisovellukseksi. Kuva: Hbl.

Uutisten kuluttaminen siirtyy kovaa vauhtia mobiiliin. Uuden sovelluksen avulla Hufvudstadsbladet haluaa tarjota mobiililukijoille parasta mahdollista palvelua. HBL julkaisi joulun alla uuden mobiilisovelluksen, jonka toteutuksessa kumppanina on ollut Digia. Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-puhelimiin.

– HBL:n lukijoista jo noin 60-70 prosenttia kuluttaa uutissisältöjä mobiilissa, eikä vähenemisen merkkejä näy, päinvastoin. Applikaatiolla vastaamme tähän kuluttajakäyttäytymisen muutokseen. Siksi tämä on meille erittäin tärkeä, strategisesti merkittävä hanke, sanoo HBL:ää julkaisevan KSF Median digitaalisten palveluiden johtaja Antti Haarala.

Uusi sovellus tarjoaa myös muille kuin tilaajille mahdollisuuden päästä HBL:n sisältöjen pariin. Näin sovellus tuo HBL:n sisällöt helpommin saataville ja madaltaa kynnystä uusille tilaajille. HBL:n aiempi mobiilisovellus, HBL 365, päivitetään entistä selkeämmin tilaajille tarkoitetuksi näköislehtisovellukseksi.

– Uuden sovelluksen tärkein tavoite on sitouttaa lukijoita. Toivomme, että ne, jotka sovelluksen lataavat, myös jatkavat käyttöä eivätkä poista sovellusta lyhyen kokeilun jälkeen. Ensikokemusten perusteella tässä on onnistuttu. Muun muassa välitön tieto uutistapahtumista push-notifikaatioiden avulla on tärkeä palvelu lukijoille, Haarala kertoo.

HBL-sovellusta hyödyntämällä KSF Media aikoo seuraavaksi toteuttaa omat mobiilisovellukset myös konsernin ruotsinkielisille paikallislehdille, Västra Nylandille ja Östnylandille.

Share: