Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Hubergroup vauhdittaa offsetpainamista innovaatioilla

9.3.2022 08:46Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Hubergroup on kehittänyt uuden kostutusveden ja painovärisarjan nopeampaa offsetpainamista varten. Kuva: Hubergroup.

Painovärien valmistaja Hubergoup on kehittänyt innovaatioita, joiden avulla voidaan nopeuttaa merkittävästi offsetpainamista. Uusi kostutusvesi Perfect Dry FIX ja värisarja Eco-Perfect Dry nopeuttavat tiedotteen mukaan yhdessä värin kuivumista ja vähentävät jätettä.

Offsetpainamisessa päästään uusilla koneilla jo 20 000 arkin nopeuteen, mutta Hubergroupin mukaan silloin ollaan usein kriittisellä rajalla värin ja kostutusveden tasapainon suhteen. Uudella kostutusvedellä päästään vakaaseen toimintaan ja korkeaan laatuun suurillakin nopeuksilla. Perfect Dry FIX -kostutusvesi sopii sekä perinteiseen että UV-painamiseen.

Uusi kostutusvesi toimii optimaalisesti Eco-Perfect Dry -värisarjan kanssa. Tämä värisarja on kehitetty juuri nopeampaan painamiseen. Molemmat tuotteet ovat myös kestävän kehityksen mukaisia.

– Offsetpainamisessa kostutusveden ja painovärin symbioosi on elintärkeä asia korkealaatuisen painojäljen kannalta. Korkeilla painamisen nopeuksilla tavanomaiset kostutusvedet eivät pysty pitämään tarvittavaa tasapainoa yllä. Siksi kehitimme uuden kostutusveden, sanoo Frédéric Kocher, Head of Product Development Fountain Solution, Hubergroup.

Kostutusveden ohuen emulsiokerroksen ansiosta värin kuivuminen nopeutuu selvästi. Tämä myös vähentää jätettä, koska vesi/väritasapaino saavutetaan helpommin ja levyt aukeavat nopeasti. Uusi vesi soveltuu eriomaisesti myös alkoholittomaan painamiseen, kertoo tuotetta Suomessa myyvä KTA-Yhtiöt.

Array
Share: