Hubergroup nostaa päällystysaineiden hintoja

11.4.2017 08:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Suuri painovärien ja painotuotteiden päällystysaineiden toimittaja Hubergroup ilmoittaa nostavansa vesipohjaisten päällystysaineiden ja UV-lakkojen hintoja 10 prosentilla. Yritys perustelee korotuksia näiden tuotteiden valmistuksessa käytettävien tärkeiden raaka-aineiden hintojen massiivisilla korotuksilla viime kuukausina.

Korotusten seurauksena useiden tuoteryhmien tuotantokustannukset ovat nousseet merkittävästi. Hubergroupiin mukaan erityisesti päällystysaineiden ja lakkojen sideaineiden hinnat ovat nousseet merkittävästi.

Myös toinen merkittävä painovärien toimittaja Flint Group ilmoitti maaliskuun alussa 4-7 prosentin korotuksista 3.4. lukien. Korotukset koskevat pakkausalaa sekä kapean radan ja arkkikoneiden värejä. Yritys nosti hintoja jo 22.2. titaanioksidin tarjonnan vähentymisen ja hinnan nousun vuoksi.

Uusia korotuksia yritys perusteli painovärien ja lakkojen raaka-aineiden pitkäaikaisella hintojen nousulla sekä niiden tarjontanäkymien heikentymisellä. Esimerkiksi raakaöljyn, kasviöljyjen, bentseenin ja tolueenin hinnat ovat nousseet tuntuvasti.

Share: