HS siirsi varhaiskantoa itsenäisille yrittäjille

10.10.2016 08:35Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: HS.
Kuva: HS.

Sanoma laajentaa itsenäisten lehdenjakajien käyttöä Uudellamaalla. Lokakuun aikana Helsingin Sanomien painetun lehden varhaisjakelu siirtyy Mäntsälässä ja Nummi-Pusulassa uusille yrittäjille.

Nummi-Pusulassa lehtien jakajat vaihtuvat tiistaista 11. lokakuuta alkaen, ja Mäntsälässä muutos tapahtuu tiistaina 25. lokakuuta. Tähän asti jakelun näillä alueilla on hoitanut Posti.

Sanoma käynnisti jo keväällä Karkkilassa pilottihankkeen, jossa jakelun hoitavat itsenäiset yrittäjät. HS:n kaupallinen johtaja Petteri Putkirannan mukaan kokemukset ovat olleet alun kangertelun jälkeen erittäin hyviä, minkä takia toimintaa päätettiin laajentaa.

– Jakelukustannukset etenkin harvaan asutuilla seuduilla ovat rajussa kasvussa. On välttämätöntä hakea uusia keinoja, joilla painetun lehden jakelu tilaajille pystytään turvaamaan pitkälle tulevaisuuteen, Putkiranta toteaa.

Sanoma on hakenut uusia jakeluratkaisuja myös muualla Suomessa. Lokakuun alussa HS:n painettujen lehtien paino ja jakelu Pohjois-Suomessa siirtyi oululaisen Kalevan hoidettavaksi. Muutos paransi merkittävästi jakelun palvelutasoa, kun varhaisjakelun piiriin saatiin uusia alueita. Lyhyempien kuljetusmatkojen takia lehti myös ehtii entistä aiemmin tilaajille.

Share: