HS laajentaa palveluaan uusilla sovelluksilla

4.12.2017 08:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
HS:n koko tuotevalikoima. Kuva: HS.

Helsingin Sanomat laajentaa vauhdikkaasti palveluvalikoimaansa. Palkitun Aikakone-palvelun ohella lehti on lanseerannut digilukijoille suosittelevan Sinulle-osion ja toimittajille Latoja-palvelun automaattiseen juttutuotantoon.

HS:n digitaalinen Aikakone-palvelu tuo yleisön ulottuville yli 30 000 näköislehteä vuosilta 1904 – 1997. Arkistojen päivän toimikunta on valinnut yksimielisesti Vuoden arkistoteon saajaksi tämän arkistopalvelun.  Arkiston avaamista lehden digitilaajille voidaan toimikunnan mukaan pitää kulttuuritekona, joka helpottaa aineistoa käyttävien tutkijoiden työtä sekä lisää suuren yleisön kiinnostusta historiallisia sanomalehtiarkistoja kohtaan.

HS:n uuden sovelluksen Sinulle-osio tarjoaa paljon uutta luettavaa ja suosittelee uusia näkökulmia. Hesari haastaa myös syksyn markkinoinnissaan lukijoita menemään syvemmälle otsikoiden ja tiedon taakse.

HS julkaisee päivittäin verkossa noin 150 uutta uutista ja timanttiartikkelia. Jos seuraa pelkästään omaa somekuplaansa tai etusivun uutisvirtaa, monia mielenkiintoisia artikkeleja saattaa mennä helposti ohi. HS:n uuden älypuhelin- ja tablettisovelluksen Etusivu-osiossa tärkeimmät päivän uutisotsikot näkyvät jatkossakin, mutta sen rinnalla on nyt sisältöjä suositteleva Sinulle-osio, joka innostaa lukijaa perehtymään eri aihepiireihin monipuolisemmin ja syvällisemmin.

HS:lla on nyt jo lähes 220 000 digitilaajaa, ja lehden kokonaistilaajamäärä on kasvussa.

Myös toimittajan työtä helpottamaan on kehitetty digitaalisia työkaluja. HS on kehittänyt toimittajiensa käyttöön Latoja-ohjelmiston, jolla HS on tuottanut viime tammikuusta alkaen ohjelmallisesti esimerkiksi Liigan otteluraportteja, vaalitulosuutisia ja uutisia joukkoliikenteen häiriöistä. Latojan avulla toimittajat saavat juttuihinsa datan pohjalta tuotetun raakatekstin lisäksi interaktiivista grafiikkaa, animaatioita ja nyt myös liikkuvaa kuvaa. Ensimmäiset Latojalla tehnyt jääkiekon tulosanimaatiot julkaistiin HS.fi:ssä marraskuun lopussa.

Share: