HS alkaa julkaista lasten omaa sanomalehteä

18.5.2020 13:35Uutiset » Tuotteet ja palvelut
HS Lasten uutiset -lehden testiversio. Kuva: HS.

Elokuusta alkaen kerran viikossa ilmestyvä 24-sivuinen HS Lasten uutiset -sanomalehti on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Tilattava lehti kertoo HS:n mukaan viikon tärkeimmät uutiset innostavalla ja ymmärrettävällä tavalla. Lehti on saatavana myös irtonumerona Lehtipisteen myyntipisteistä.

– Lapsilla on valtava tiedonjano ja halu ymmärtää maailman monimutkaisia kysymyksiä. Tähän varhaissivistyksen tarpeeseen haluamme vastata ja tehdä laatujournalismia myös lapsille, Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud sanoo.

Kohderyhmien kanssa tehty tutkimus on antanut lupaavia tuloksia lehden julkaisemiselle.

– Lapsille suunnatuissa uutisissa keskeistä ei ole se, millä alustalla tieto tarjotaan, vaan se, onko informaatio heidän näköistään ja heille suunnattua, Ubaud kertoo.

Helsingin Sanomissa on kertynyt kokemusta uutisten tekemisestä nuoremmille lukijoille jo reilun neljän vuoden ajan. Maaliskuusta 2016 lähtien Lasten uutisia on tehty viikoittaisten uutislähetysten ja sanomalehtijuttujen muodossa.

Norjassa Aftenposten julkaisee omaa tilattavaa lehteä lapsille. Myös Svenska Dagbladetilla Ruotsissa ja Postimees-lehdellä Virossa on lehdet lapsilukijoille. Suomi vaikuttaa nyt seuraavan naapureitaan: Apu Juniori -aikakauslehti alkoi ilmestyä viime vuoden alussa. Myös Yleisradio on ilmoittanut kehittävänsä lasten uutissisältöjään.

HS Lasten uutiset tulee ilmestymään keskiviikkoisin. Kuva: HS.
Share: