Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

HS alkaa julkaista digitaalista Sport-lehteä

15.11.2022 08:22Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Sport-printtilehti on ilmestynyt 10 kertaa vuonna 2022. Kuva: HS.

Helsingin Sanomat kertoo alkavansa julkaista Suomen ensimmäistä täysin digitaalista aikakauslehteä. Sport Digin voi tilata sähköpostiin ja se ilmestyy kerran viikossa. Digilehti korvaa 10 kertaa vuodessa ilmestyneen Sport-printtilehden, jota HS on julkaissut.

Uusi Sport Digi on maksuton HS:n digitilaajille. Lehti on hyvinvointiin ja liikuntaan erikoistunut aikakauslehti, ja sen ensimmäinen numero lähetetään tilaajien sähköpostiin perjantaina 18. marraskuuta. Samaan aikaan Sportin printtilehden ilmestyminen lakkaa. Printtilehden lukijamäärä on ollut 50 000 KMT 2022 -tutkimuksen mukaan ja heistä naisia on ollut 78 %.

Sport-lehti kehitetiin Sanoman aikakauslehtiryhmässä. Lehti siirtyi osaksi Helsingin Sanomia vuonna 2019. HS:n uutisen mukaan Sport-lehti on kasvattanut digitaalista lukijamääräänsä jo useamman vuoden ajan. Monet Sportin jutut ovat päätyneet Helsingin Sanomien luetuimpien artikkelien listalle.

HS perustelee kokonaan digiin siirtymistä nuorten mediakäytön muutoksilla.

– Nuorten liikkujien mediankäyttötottumukset ovat siirtyneet printistä kännykkään. On luontevaa, että Sport seuraa perässä, sanoo Helsingin Sanomien journalistisesta kehityksestä vastaava johtaja Esa Mäkinen.

Täysin digitaalinen tuote mahdollistaa toimitukselle monenlaista kerrontaa, joka ei printtijutussa ole mahdollista. Erityisesti treeni- ja hyvinvointiaiheissa on käyttöä videolle ja äänelle.

Sport Digi tuotetaan Helsingin Sanomien lifestyletoimituksessa. Muutoksella ei ole henkilöstövaikutuksia, vaan Sportin tekijät jatkavat digitaalisen sisällön parissa.

Liikunta ja urheilu ovat aihealueita, joissa on paljon kilpailua lehtimarkkinoilla. Sportin kilpailijoita ovat olleet mm. FIT ja KuntoPlus -lehdet. Monille urheilulajeille julkaistaan omia erikoislehtiä.

Share: