HP kehitti tarvepainatuspalvelun kustantajille

12.4.2018 08:39Uutiset » Tuotteet ja palvelut
HP:n T240 HD -painokoneella tehtyjä kirjoja.

HP on kehittänyt kirjojen kustantajille tarvepainatuspalvelun. HP Piazza koostuu verkossa toimivista palveluista, jotka on yhdistetty kirjojen digipainatukseen. Palvelu julkistettiin Lontoon kirjamessuilla.

HP:n tarvepainatusratkaisu (print-on-demand) tekee tiedotteen mukaan kirjojen kustantamisesta nopeampaa ja kustannustehokkaampaa. Kustantajat voivat rakentaa palvelun avulla virtuaalisen kirjavaraston julkaisemista, painamista, jakelua ja myyntiä varten. Kirjoja painetaan tarpeen mukaan, eikä niitä ole lainkaan fyysisesti varastossa.

Piazzan avulla yhdistetään kirjojen kustantaminen ja digitaalinen painaminen. Ohjelmisto on kytketty HP:n PrintOS SiteFlow -työnkulkujärjestelmään. Tätä kautta kirjat tulevat painettavaksi HP:n PageWide Web tai Indigo -painokoneille. Järjestelmä on optimoitu toimimaan niillä.

Järjestelmän on ottanut käyttöön suuri kirjojen kustantaja Pearson.

– Olemme siirtymässä varastoon painamisesta tilauksen mukaan, suoraan kuluttajalle -painamiseen. HP:n Piazza-järjestelmä tukee meitä kustantamisen prosessin hallinnassa ja optimoinnissa, sanoo Stephen Jones, Pearson Director of Global Direct Procurement.

Share: