Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Horizon laajentaa automaation käyttöä viimeistelyssä

23.2.2022 15:51Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Horizonin BQ-500-liimanidontalaitteella voidaan sitoa noin 800 kirjaa tunnissa. Kuva: Horizon.

Viimeistelylaitteita valmistava Horizon tuo markkinoille uusia ratkaisuja, joiden avulla painotuotteiden viimeistelyn automaatiota voidaan viedä entistä pidemmälle. Ratkaisujen avulla voidaan tuottaa tehokkaasti ja aina yhtä laadukkaasti esimerkiksi yksi kirja tai vaikka miljoonia kirjoja.

Horizon panostaa tänä vuonna paljon Smart Binding-ratkaisuihin, erityisesti kirjojen sidontaan ja vihkosidontaan. Uutuuksia on tulossa, kertoo Horizonin Pohjoismaiden toimintojen johtaja Paul Jakobson ruotsalaiselle Sign&Print-verkkolehdelle.

– Panostuksissa on kysymys täydellisestä integraatiosta robottien avulla. Siihen kuuluvat viimeistelylaitteen syötön ja luovutuksen automatisointi, Jakobson sanoo.

Horizon on myös kehittänyt edelleen Ice Link-ohjelmistoaan. Tämä pilvipalvelu yhdistää viimeistelylaitteet, ja se voidaan integroida painotalon järjestelmään. Vuoden 2022 aikana julkaistaan Ice Linkin täydellinen, 5G-verkkoon kytketty versio. Sen avulla voidaan yhdistää kaikki toiminnot painon tuotannossa.
Horizonin valikoima kattaa laajasti viimeistelylaitteet. Siihen kuuluvat mm. liimasidontalaitteet, sarjanitojat, kokoajat, leikkuukoneet ja taittokoneet.

– Meillä on pienempiä korkeatasoisia laitteita kopiolaitoksille ja inhouse-painajille. Mutta eniten myymme nyt suuria järjestelmiä. Haluamme auttaa asiakkaita automatisoimaan toimintaansa mahdollisimman paljon, Jakobson sanoo.

Horizon on viime vuosina laajentanut toimintaansa Pohjoismaissa päästäkseen lähemmäs asiakkaitaan. Nyt yrityksellä on myynti- ja huolto-organisaatiot Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa.

Share: