Hello Ruby suuntaa nyt Lähi-itään, Afrikkaan ja Etelä-Aasiaan

14.5.2018 10:28Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Hello Ruby -konseptiin kuuluu ohjelmointitehtäviä. Kuva: Otso Kaijaluoto.

Suomalainen Linda Liukas on saanut Expo 2020 Dubai -maailmannäyttelyä järjestävältä organisaatiolta 100 000 dollarin Expo Live -apurahan. Apuraha antaa Liukkaalle mahdollisuuden viedä Hello Ruby -konseptia uusiin maanosiin.

Liukas on luonut kansainvälisesti tunnetut Hello Ruby -lastenkirjat sekä verkkosivuston, joilla tutustutaan tekoälyn, koodaamisen ja tietojenkäsittelyn maailmaan leikin ja luovuuden kautta. Liukas loi Hello Rubyn, jotta lapset, heidän vanhempansa ja opettajansa voisivat oppia tietojenkäsittelyn maailmasta hauskalla ja luovalla tavalla.

Hello Rubyn älypuhelinsovellus ja verkkosivusto perustuvat Liukkaan kirjoittamien ja kuvittamien lastenkirjojen sankarin, Rubyn, seikkailuihin tietokoneiden, internetin ja tekoälyn maailmassa. Hello Ruby on suunnattu 4–10-vuotiaille lapsille. Sen avulla opettajat voivat suunnitella tietojenkäsittelyn ja teknologian opetusta ja tuoda ohjelmointia luokkahuoneeseen leikkisällä ja luovalla tavalla verkossa olevien videoiden ja harjoitusten avulla.

Liukkaan kirjoja, älypuhelinsovelluksia ja verkkosivustoa on käännetty jo 25 kielelle. Expo Live -apurahan avulla Liukas voi tuottaa 10 videon sarjan englanninkielisiä videoita, jotka tekstitetään muille kielille, luoda lisää opetusmateriaaleja ja kartoittaa uusia tapoja jakaa sisältöjä.

– Apuraha antaa Hello Rubylle mahdollisuuden laajentua uusille markkinoille kuten Lähi-itään, Afrikkaan ja Etelä-Aasiaan. Sen avulla voimme luoda dynaamista, viihdyttävää ja pedagogista verkkosisältöä, joka innostaa opettajia ja lisää heidän käytännön osaamistaan. Rahoituksen lisäksi Expo Live ja Expo 2020 Dubai -maailmannäyttely tuovat meille ainutlaatuista kansainvälistä näkyvyyttä, kertoo Liukas.

Share: