Heidelberg ottaa käyttöön arkkipohjaisen veloituksen

8.2.2018 08:09Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Heidelbergin Assistant-sovellus ohjaa tuotantoa. Kuva: Heidelberg.

Heidelberg on ottanut käyttöön painettujen arkkien määrään perustuvan uuden veloitustavan. Uudessa mallissa asiakas saa palveluna painokoneet, ohjelmistot, huollon ja painotarvikkeet ja maksaa niistä tuotantomäärän mukaisesti. Malli muistuttaa digipainatuksessa yleistä klikkipohjaista maksutapaa.

Heidelbergin uusi digitaalinen tilausmalli otetaan käyttöön saksalaisessa WEIG Packaging -yrityksessä. Sen taivekartonkia painava FK Fürther Kartonagen saa kaksi uuden sukupolven Speedmaster XL 106 -offsetkonetta ja kaikki tarvittavat tarvikkeet, palvelut ja ohjelmistot tuotantoa varten. Painosalissa käytetään Heidelbergin Push to Stop ja Multicolor -tekniikoita sekä Assistant-sovellusta, josta tehdään keskitetty tuotannon hallintaliittymä.

– Aiomme tehdä Emskirchenin tuotantolaitoksesta kartonkipainamisen yksikön, joka johtaa joustavuudessa ja tuotantokyvyssä. Siksi teemme strategista yhteistyötä Heidelbergin kanssa, joka ei enää saa tulojaan laitteiden toimittamisesta, vaan pelkästään sovittujen tuottavuuden ja kasvun tavoitteiden saavuttamisesta, sanoo Toni Steffens, Commercial Director, WEIG Packaging.

Tiedotteen mukaan tilauspohjainen järjestelmä seuraa tekniikkateollisuudessa yleistyvää pay-per-use -mallia. Se eroaa kuitenkin merkittävästi digipainatuksessa käytetystä klikkimaksusta, joka perustuu pääasiassa toimittajan omiin kustannuksiin eikä asiakkaan liiketoimintamalliin.

– Tässä tilauspohjaisessa järjestelmässä taloudellinen vastuu tekniikan optimaalisesta toiminnasta, tuottavuuden kasvusta ja maksimaalisesta laitteiden käyttöasteesta ei enää ole pelkästään asiakkaalla, vaan myös toimittajalla, kertoo Ulrich Hermann, Chief Digital Officer, Heidelberg.

Share: