Heidelberg lisää painokoneiden vientiä Kiinasta

15.3.2021 08:30Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Heidelberg valmistaa Shanghaissa mm. pienen formaatin painokoneita. Kuva: Heidelberg.

Painokoneiden kysyntä kasvaa nyt Aasian markkinoilla, ja lähestyy koronapandemiaa edeltävää aikaa, kertoo Heidelberg lehdistötiedotteessa. Myös Heidelbergin tuotannon volyymi Shanghain tehtaalla on samassa vauhdissa, ja koneiden vienti kasvaa nopeassa tahdissa.

Heidelberg aloitti koneiden valmistuksen Shanghaissa vuonna 2005 jälkikäsittelylaitteilla ja jatkoi pienen formaatin koneiden valmistuksella. Nyt tehtaassa työskentelee noin 450 henkeä, ja se valmistaa kaikkia standardikokoisia painokoneita kaupalliseen ja pakkauspainamiseen. Kiina on Heidelbergin suurin markkina-alue.

Tuotannon painopiste on 70×100 formaatin koneissa, ja suosittuja malleja ovat Speedmaster CD 102 ja CS 92.

Heidelberg kertoo vievänsä koneita Shanghain tehtaalta 40 maahan, myös Eurooppaan.

– Shanghain tuotantomme on menestystarina koko maailmassa. Nyt jo noin kolmannes painokoneistamme valmistetaan siellä. Aasian markkinoiden talouden nopean toipumisen jälkeen paikallinen tuotanto on osoittautunut strategiseksi eduksi koronakriisin voittamisessa, sanoo Heidelbergin toimitusjohtaja Rainer Hundsdörfer.

Viime vuoden lopussa Heidelberg laajensi yhteistyötä suuren omistajansa Masterwork Groupin kanssa. Masterwork on kiinalainen paino- ja viimeistelylaitteiden valmistaja. Nyt se tuottaa myös painokoneiden osia Heidelbergille Tianjinissa lähellä Beijingiä. Masterwork valmistaa myös Heidelbergin myymiä viimeistelylaitteita, esimerkiksi Diana-taittokoneita.

Share: