Hbl julkaisi ensimmäisen lasten uutislehden

10.9.2020 18:52Uutiset » Tuotteet ja palvelut
HBL Junior vastaa lasten ja vanhempien toiveeseen saadaan nimenomaan painettu lehti. Kuva: Hbl.

Lapsille suunnatut lehdet ja uutispalvelut kiinnostavat nyt medioita. HS Lasten uutiset aloitti elokuussa ja syyskuun alussa Hufvudstadsbladet aloitti oman lasten lehtensä HBL Juniorin. Se neljä ensimmäistä numeroa jaetaan yli 21 000 talouteen.

Syyskuun alussa ilmestyi ensimmäinen HBL Junior. Se on 24-sivuinen, ruotsinkielinen, 7–13-vuotiaille suunnattu sanomalehti, joka ilmestyy kahden viikon välein.

Suomen Lehdistön uutisen mukaan HBL Juniorin julkaisemisen mahdollistaa ruotsinkielisten säästiöiden tuki, jonka avulla lehteä voidaan julkaista kaksi vuotta.

Helsingin Sanomat lanseerasi elokuussa viikoittain ilmestyvän, 24-sivuisen sanomalehden HS Lasten uutiset. Se on suunnattu 8–12-vuotiaille lukijoille. HS:n lehti on maksullinen ja saanut jo yli 10 000 tilaajaa 260 kunnasta.

Myös Yle haluaa tuottaa uutisia lapsille. Yle ilmoitti syksyllä 2019 aloittavansa uutiset lapsille syksyllä 2020. Myös nuorille suunnattua uutis- ja ajankohtaistarjontaa aiottiin lisätä. Uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittajan Riikka Räisänen kertoi tuolloin, että mukaan lapset ovat Ylelle tärkeä yleisöryhmä ja myös lapset ovat kiinnostuneita maailman tapahtumista. Yle Mix alkoi tehdä elokuun lopulla 2020 alakouluikäisille videoita Areenaan ja YouTubeen sekä uutissisältöjä TikTokiin.

Share: