Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Haastava tilanne PVC-kalvoissa ja levyissä

17.11.2021 11:53Uutiset » Tuotteet ja palvelut
IVK Europen jäsen Klöckner Pentaplast tuottaa mm. muovikalvoja ja levyjä Tsekissä. Kuva: Klöckner Pentaplast.

Euroopan muovikalvojen ja levyjen tuottajien järjestö IVK Europe varoittaa alaa uhkaavista tuotannon rajoituksista ja hintojen noususta vuoden 2022 lähestyessä. Tuotannon haasteet koskevat koko muoviteollisuutta ja erityisesti PVC-tuotteiden valmistajia.

IVK Europen tuoreessa raportissa tunnistetaan kolme toimitusketjun haastetta. Ensimmäinen on se, että pula raaka-aineista on luonut pullonkauloja ja markkinoilla on kriittinen tilanne muovituotteiden valmistajien kannalta. Samanaikaisesti materiaalien ja energian hinnat ovat nousseet jyrkästi.

Kolmas haaste ovat raaka-ainetuottajien kasvavat vaikeudet. Tuottajilta on tullut tammi-syyskuussa 81 Force Majeure -ilmoitusta ja tuotantolaitoksia on suljettu tilapäisesti.
IVK Europe uskoo toimitusketjun ja alan tilanteen alkavan parantua vasta ensi vuoden loppupuolella.

Euroopan muoviteollisuutta konsultoiva Polymer Comply Europe (PCE) on sekin varoittanut marraskuussa muovia käyttävän teollisuuden haasteista. Raaka-aineiden tuottajat ovat asettaneet energian hinnan nousun vuoksi lisämaksuja, jotka iskevät pahasti muovituotteiden tekijöiden kannattavuuteen.

Array
Share: