Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Grano toimittaa hiilineutraaleja tuotteita

2.9.2021 17:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Grano on suunnitellut ja toteuttanut Luonkos-kosmetiikkayritykselle kuusikulmaiset, biohajoavat zero waste -pakkaukset. Kuva: Grano

Grano on liittynyt niiden yritysten joukkoon, jotka toimittavat asiakkailleen hiilineutraaleja tuotteita ja palveluita. Asiakas voi pyytää tuotetta tai palvelua hiilineutraalina ja siitä veloitetaan prosentin lisähinta laskun loppusummasta. Granon hiilineutraalit tuotteet kompensoidaan Reforestin kautta metsää istuttamalla.

Granon mukaan metsitys on yritykselle luonnollinen kompensointitapa. Suomalaisena yrityksenä halutaan edesauttaa metsän kasvua kotimaassa. Grano on yrityksenä myös asettanut tavoitteen saavuttaa hiilineutraali liiketoiminta vuoteen 2020 mennessä.

Metsitys on Granon mukaan tutkitusti tehokkain tapa poistaa hiilidioksidia ilmakehästä. Reforest tekee konkreettisia ilmastotoimenpiteitä metsittämällä kuntien ja kaupunkien jättö- ja hukkamaita. Näin Suomeen syntyy uusia hiilinieluja.

Asiakkaat voivat halutessaan myös saada tuotteeseen lisättävän ”hiilineutraali tuote” merkin.

Painotalo PunaMusta ryhtyi ensimmäisenä tarjoamaan hiilineutraaleja painotuotteita. Tarra- ja etikettipaino Nordic Label Oy kertoo puolestaan olevansa hiilineutraali paino ja käyttää kompensoinnissa Reforestia.

Share: