Grano käynnisti suojaesiliinojen massatuotannon

18.5.2020 10:20Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Grano on kehittänyt koronakriisiin nopeassa tahdissa erilaisia suojavarusteita. Suosittuja ovat olleet mm. kassojen suojalevyt. Kuva: Grano.

Grano lisensoi suojavarusteosaamistaan maailmalle ja käynnisti suojavarusteiden massatuotannon Suomessa. Tuotekehitys johti jo ensimmäisiin tilauksiin Suomessa ja suojaesiliinojen tuotannon käynnistymiseen 100 000 kappaleen viikkovauhdilla.

Markkinointiviestinnän tuotantoyhtiö Grano lähtee viemään maailmalle osaamista koronaviruspotilaiden hoitoon tarvittavien suojavarusteiden valmistuksesta lisenssimallilla. Grano Oy on kehittänyt ja patentoinut ensimmäisen suomalaisen tuotesuunnitelman sekä tuotantomallin terveydenhuollossa ja koronaviruspotilaiden hoidossa tärkeille hengittäville hihallisille suojaesiliinoille. Ensimmäiset toimitukset suomalaisille asiakkailleen on käynnistetty.

Hengittävän suojaesiliinan design sekä tuotantomalli on paketoitu valmiiksi lisenssikokonaisuudeksi, jolla markkinointiviestinnän tuotantoyhtiöt tai painotalot missä vain maailmassa voivat aloittaa terveydenhuollolle elintärkeän tuotannon nopeasti. Malli luo alustan, jolla suojavarusteita voidaan tulevaisuudessakin tuottaa nopeasti ja tehokkaasti.

– Suojavarusteista, kuten hengittävistä suojaesiliinoista on koronaviruksen myötä huutava pula terveydenhuollossa ympäri maailman. Pelkästään Suomen sairaaloissa tarvitaan yli 100 000 esiliinaa päivässä. Lisenssimme antaa tuotantolaitoksille ja painotaloille valmiin tuotantomallin testattuun suojavarusteeseen ja mahdollistaa tuotannon aloittamisen ja laajentamisen nopeasti, sanoo Granon toimitusjohtaja Pekka Mettälä.

Grano peruu lomautuksia

Grano on kehittänyt tuotteen ja tuotantomallin vuorovaikutuksessa työ- ja elinkeinoministeriön TEM:n kotimaisen valmistuksen edistämisen hankkeen sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa. Lisenssimalli syntyi nopean tuotekehityksen tuloksena, ja seuraavaksi Grano aloittaa lisenssin myymisen tuotantoyhtiöille ja painotaloille Suomessa ja Pohjoismaissa.

Grano pystyy tuottamaan yhteensä 100 000 esiliinaa viikossa toimipaikoillaan Helsingissä, Vantaalla, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Esiliinat valmistetaan Walki Groupin toimittamasta pinnoitetusta ja hengittävästä kuitukankaasta, joka on SGS Fimkon testaama ja varmistama. Suojaesiliinojen kankaan tulee hengittää, sillä muuten niiden käyttäminen on tukalaa.

Suojaesiliinatuotannon käynnistämisen myötä Grano Oy pystyy perumaan henkilöstönsä lomautuksia. Lisäksi tuotantoa on mahdollista kasvattaa Granolla ja alihankintaketjussa, mikä loisi uusia työpaikkoja.

Share: