Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Fujifilm keskittää levynvalmistusta Aasiaan

25.11.2022 11:27Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Fujifilmillä on painolevytehdas HollannissaTilburgissa. Kuva: Fujifilm.

Fujifilm tiedottaa painolevyjen tuotannon tulevasta keskittämisestä uusiin tehtaisiin Japanissa ja Kiinassa ensi vuoden aikana. Samalla yhtiö kertoo, että Euroopan levytehtaan tuotanto ajetaan alas vuoden 2023 loppuun mennessä.

Järjestelyn taustalla on painotuotteiden markkinamuutos, jonka myötä painolevyjen kysyntä on Euroopassa vähentynyt.

Muutos on yrityksen mukaan kiihtynyt koronapandemian aikana, eikä kysyntä näytä elpyvän entiselleen. Tilannetta ovat pahentaneet Euroopan korkeat energiakustannukset, energiatoimitusten epävarmuus ja levyalumiinin saatavuusongelmat.

Fujifilm on näistä syistä tehnyt vaikean mutta välttämättömän päätöksen sulkea levytuotantolinjansa Tilburgin tehtaalla Hollannissa. Tilburgin tuotanto tullaan siirtämään Japanin ja Kiinan tehtaille. Siirtyminen on tarkoitus toteuttaa niin, että Tilburgin levylinjan tuotanto loppuu vuoden 2023 lopulla. Levyjen varastointi ja toimitukset tapahtuvat jatkossakin Hollannin Tilburgista.

Yritys näkee, että offset -painaminen tulee jatkumaan erittäin tärkeänä tuotantoprosessina pitkälle tulevaisuuteen, mikä perustuu offsetin kykyyn tuottaa korkeata laatua kustannustehokkaasti pitkälle automatisoiduissa ja tehokkaissa tuotantojärjestelmissä.

Fujifilm aikoo jatkaa tulevaisuudessa vahvana toimijana offset -levyjen Euroopan ja Suomen markkinoilla. Suomessa Fujifilmin offsetpainolevyjä myy KTA-Yhtiöt.

Array
Share: