Financial Timesin painaminen Suomessa loppuu

3.8.2020 19:44Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Painetun FT:n lukeminen voi kohta olla vaikeaa Suomessa. Viikonloppuisin lehti ilmestyy laajempana versiona. Kuva: Print&Media.

Talouslehti Financial Times kertoi viikonlopun painetussa lehdessä, että 28.8. tulee ilmestymään viimeinen Suomessa painettu FT. Ilmeisesti myös painetun lehden tilaaminen Suomeen ei ole enää mahdollista, sillä FT:n verkkosivuilta ei voi sitä tehdä, ja tilalle tarjotaan ePaper-näköislehteä.

– FT, kuten monet muutkin uutisorganisaatiot, kokevat huomattavia häiriöitä painotuotteiden levikissä koronaviruskriisin seurauksena. Kriisin jatkuvat vaikutukset yhdistettynä suurempaan siirtymään kohti digitaalisia sisältöjä johtavat lehden painamisen loppumiseen Hämeenlinnan lähellä, Financial Timesin tiedottaja kertoo Markkinointi&Mainonta-lehdelle.

FT ei kommentoi syitä tarkemmin, kerro levikkilukuja tai sitä, onko yhtiöllä suunnitelmissa lakkauttaa painetun lehden jakelu joistakin muista maista. Vielä on epäselvää, mitä tapahtuu lehden irtonumerojakelulle ja tilauksille Suomessa. Lehteä on voinut ostaa joistakin lehtipisteistä ja sitä on jaeltu mm. hotelleissa.

FT:n painamisesta on noin neljän vuoden ajan vastannut Hansaprint. Lehteä on painettu digipainossa ja kaksi sivua lehdestä on sisältänyt Suomeen suunnattua ilmoitusaineistoa. Hansaprintin toimitusjohtaja Jukka Saariluoma ei halua kommentoida FT:n ratkaisun taustoja, mutta kertoo että se ei vaikuta oleellisesti yrityksen toimintaan.

Financial Times on tiukasti maksullinen lehti myös verkossa. Huhtikuussa 2019 lehti kertoi saaneensa jo miljoona maksavaa tilaajaa. Tilauksista noin viidesosa on mediatietojen mukaan printtitilauksia. Lehden omistaa nykyisin japanilainen yhtiö Nikkei, joka julkaisee taloustietoa.

Share: