Fazer testaa EGP-painamista pakkauksissaan

25.6.2019 08:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Fazer testaa EGP-painotekniikkaa ensin Fazer Puikula -pussipakkauksissa. Kuva: Marvaco.

EGP-tekniikan käyttö pakkausten painamisessa laajenee. Nyt myös Fazer kokeilee sitä leipäpakkauksissaan. Värejä ja ympäristöä säästävää menetelmää ovat viime aikoina ottaneet käyttöön myös Raisio ja Helsingin Mylly.

Fazerilla testataan uutta tuotepakkausten painatusmenetelmää aluksi Fazer Puikula Pehmeämpi Täysjyvä -tuotteeseen. Uudet pakkaukset löytyvät kaupoista ympäri maan tämän viikon alusta alkaen, ja ne tunnistaa GreenerPrinting -logosta.

– Painovärimuutoksen avulla Fazer Puikula Pehmeämpi Täysjyvän osalta vähennämme painoväriä 25 % perinteiseen tapaan verrattuna, kertoo Piia Soininen-Tengvall, Fazer Leipomoiden pakkauskehityspäällikkö.

Tiedotteessaan Fazer kertoo myös, että Puikula Pehmeämpi Täysjyvän pussipakkausten jälkeen EGP-painatusta tullaan testaamaan syksyn aikana myös 200 g Oululainen hapankorppukoteloissa.

– Tämä on ison mittakaavan pilotti, kun yhdessä brändinomistajan ja pakkauspainon kanssa selvitämme EGP-painatuksen hyötyjä ison päivittäistuotteen volyymilla, toteaa Marvacon hallituksen puheenjohtaja Kai Lankinen.

Pilotin toteuttavat yhdessä Fazer, Marvaco ja Pyroll. Fazerin pakkaukset tuottanut Pyroll Group on leipäpussien painajana Suomen johtava edelläkävijä EGP-tekniikassa.

Helsingin Mylly on puolestaan yhtenäistänyt Myllärin-tuotteidensa painatusta EGP-painatusmenetelmän avulla. Uudella tekniikalla saatiin gluteenittomien kauratuotteiden pakkausten värit yhtenäisiksi ja kirkkaiksi. Raisio on uudistanut Sunnuntai-jauhopussit EGP-tekniikkaa käyttäen.

Share: